Hírek

Nyílt nap az egyetemen

2010. december 03., 14:01

Nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban. Több százan látogattak el az intézménybe, hogy megismerjék az aktuális képzési kínálatot. Délelőtt az alapképzések iránt érdeklődőket várták, délután pedig a mesterképzésre készülő diplomások kaphattak tájékoztatást.

 

Nyílt nap az egyetemen

A végzős gimnazistáknak február 15-ig kell dönteniük arról, melyik intézményben, milyen szakon szeretnének továbbtanulni. Éppen ezért most van a nyílt napok időszaka az egyetemeken, főiskolákon. A Savaria Egyetemi Központ díszterme teljesen megtelt érdeklődő középiskolásokkal, akik tájékoztatót hallhattak az intézmény képzési kínálatáról. Sokan csoportosan jöttek az osztállyal. Legtöbbjüknek még nincs határozott elképzelése arról, merre tanulna tovább.

Vargyas Lilien
"Az iskolában volt ez a lehetőség, hogy eljöhetünk erre a programra, mindenki nagyon kíváncsi volt."

Király Szabolcs
"Még nem döntöttünk, merre tovább, Szombathely, Győr és Veszprém közül fogok dönteni, de még nem döntöttem el teljesen."

Tölgyes Tamás
"Az informatika szak iránt érdeklődöm, jó lenne Szombathelyen, mert akkor nem kellene albérletet fizetnem, és ez megkönnyítené a továbbtanulást."

A Savaria Egyetemi Központ széles kínálatot nyújt: 31 alapképzés közül választhatnak a felvételizők. Az utóbbi időben a természettudományi területen fejlesztettek legtöbbet, a hallgatók korszerű laborokban kutathatnak, de a könyvtár informatikai rendszere is korszerűsödött. A diplomások 22 mesterképzésen tanulhatnak tovább.

Dr. Czetter Ibolya - elnökhelyettes, NyME-SEK
"A nemzetközi tanulmányokat és a kommunikáció-médiatudományt szeretnénk akkreditálni, és bővítenénk a kínálatunkat."

December 15-én jelenik meg a felsőoktatási felvételi tájékoztató, az ún. kék könyv. Ebben az összes hazai egyetem és főiskola képzési kínálata olvasható lesz.