Hírek

Nyári vívó edzőtábor Szombathelyen, immáron huszadik alkalommal

2012. augusztus 10., 18:09

Jubileumi, huszadik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a vívók hagyományos nyári edzőtáborát. A közel négyszáz sportoló kilenc napon át tréningezett a vasi megyeszékhelyen.

Nyári vívó edzőtábor Szombathelyen, immáron huszadik alkalommal

Harminc országból közel 400 vívó gyakorolt több mint egy héten át Szombathelyen. Mindhárom fegyvernem, azaz a kard, a tőr és a párbajtőr is  képviseltette magát a vasi megyeszékhelyen megtartott rendezvényen.  A versenyzők mellett nagyon sok edző is érkezett a kilenc napos edzőtáborba. 

Tóth András edző, finn válogatott
"Ugye a magyar vívás eleve világhírű és a magyar edzők is azok. Ezek már eleve vonzzák ide a sportolókat minden országból. Az edzőket is hozzák magukkal a versenyzők és így edzőképzőt is tartunk, ahol megmutatjuk nekik a különböző technikákat, taktikákat. És hogy hogyan kell oktatni a gyerekeket."

A tábor összetétele nagyon vegyesen alakult: a résztvevők között voltak gyerekek és felnőttek is. Emellett pedig a tudás szint is nagyon különbözött: a kezdőktől kezdve a korosztályos világbajnokig mindenki megtalálható volt. Ami viszont közös volt valamennyi táborozóban: mindenki remek hangulatban gyakorolt, versenyzett a Szombathelyen töltött idő alatt.

Mészáros Nóra vívó, Törekvés
"Mindenképpen nagyon hasznos ez a kilenc nap. Szerintem aki nem jön el, az rosszul teszi. Ilyenkor szövődnek olyan kapcsolatok is, amelyek később nagyon hasznosak  lehetnek. Például én is úgy utaztam külföldre, hogy itt találkoztam olyan emberrel, aki elhívott."

A szombathelyi tábor az évek során nagyon komoly nemzetközi hírnévre tett szert. Így nem véletlen, hogy már most sokan jelezték, hogy jövőre is mindenképpen részt akarnak venni a rendezvényen.