Hírek

Nyári vívó edzőtábor

2011. augusztus 10., 14:01

18. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a vívók hagyományos nyári edzőtáborát. A közel félezer sportoló 10 napon át gyakorolt a vasi megyeszékhelyen.

Nyári vívó edzőtábor

21 országból 420 sportoló gyakorolt az MTK Vívó Szakosztályának  szombathelyi  táborában. A résztvevők közül 30-an képviselték a vendéglátó vasi megyeszékhelyt. A sportolók között volt korosztályos világbajnok éppen úgy mint egészen kezdő.

Szabó András táborvezető
Az igazi komoly vívóknak ez egy olyan lehetőség, hogy bizonyos új dolgokat a következő szezonra be tudnak gyakorolni gyengébb ellenfelekkel szemben. Így ők is profitálnak belőle. A gyengébbeknek természetesen óriási  élmény, hogy esetleg egy junior világbajnokkal tudnak vívni.

A 18. alkalommal megrendezett táborozáson többen is visszatérő vendégek. A Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület tagjai számára   természetes, hogy rendszeresen részt vesznek a gyakorlásokon.

Győrffy Kristóf vívó, Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület
Ez most a hetedik alkalom, hogy itt vagyok. Hasznosnak gondolom a tábort, hiszen sok nemzet, sok színű vívóival vívhatok. Más vívókultúrákkal ismerkedhetek meg. Nálam jobbaktól gyakorolhatok, leshetek el különböző vívófogásokat.

A szombathelyi tábor már komoly nemzetközi hírnévvel, elismertséggel   rendelkezik. Ennek köszönhetően az idei kurzusra nemcsak Európából, hanem Amerikából, sőt Afrikából is érkeztek vívók.