Hírek

Népszavazást kezdeményez az LMP

2011. május 27., 15:30
Népszavazást szeretnének a Lehet Más Politikai képviselői az iskolabezárások, és összevonások ügyében, nem értenek egyet a közgyűlés döntésével. Ezt a közgyűlés szünetében mondták. A sajtótájékoztatón részt vett Karácsony Gergely, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, aki az országos népszavazás kezdeményezésének okairól is beszélt.
Népszavazást kezdeményez az LMP

Az LMP többször is tiltakozott különböző fórumokon az iskolabezárás és az összevonások ellen. Előkészítetlen és átgondolatlan döntésnek gondolják - mondta el Horváth Zoltán képviselő. Bár a közgyűlés elvetette, mégis népszavazást kezdeményeznének, ehhez valamivel több mint tízezer aláírást kell összegyűjteniük - hangzott el. Nem egyedi eset a szombathelyi - mondta el Karácsony Gergely az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese. Épp ezért parlamenti határozti javaslatot nyújtottak be, melyben iskolabezárási moratóriumot fogalmaztak meg. 

 "Kezdeményeztük, hogy a kormány hozzon létre egy iskolamegmentő alapot."
Ez véleményük szerint legalább ideiglenesen segítene fenntartani az intézményeket. Nem tartják jó megoldásnak hogy egyre súlyosabb megszorításokkal próbálják javítani a gazdasági helyzetet, ezért országos népszavazást kezdeményeznek 10 témakörben. Köztük a tankötelezettség, a nyugdíjkorkedvezmény és a munkajogi kérdések orvoslása érdekében.