Hírek

Nemzetközi tornaversenyt rendeznek Szombathelyen

2012. szeptember 25., 20:31

Hétvégén a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont  a Thales Kupa IV. Magyar Grand Prix Nemzetközi Tornaversenynek.  A viadal részleteirt  a rendezők sajtótájékoztatón ismertették -  az olimpiai bajnok Berki Krisztián jelenlétében.

Nemzetközi tornaversenyt rendeznek Szombathelyen

Nyolc ország közel 50 tornásza szerepel majd a hétvégi szombathelyi nemzetközi versenyen. Az indulók listájáról ugyan hiányzik Berki Krisztián és Hidvégi Vid neve, ennek ellenére színvonalas viadal várható az Aréna Savariában.

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász
"Én úgy érzem, hogy egy nagyon érdekes, egy nagyon nézhető és nagyon színvonalas rendezvényt láthatnak majd a nézők. Hiszen ha csak a magyar válogatott indulna, akkor is bőven elegendő lenne, hiszen olyan produkciókra képesek a többiek is, ami tényleg világszínvonalú. Úgy hogy én nagyon bízom abban, hogy sok ember lesz ránk kíváncsi és így nem csak velem, hanem az egész magyar válogatottal testközelből találkozhatnak majd."

A Grand Prix-viadalon a nők mezőnyében indulnak majd a Szombathelyi Sportiskola  tornászai, aki közül Csillag Tünde és Jelencsics Dorina is nemes harcot vívhat az olimpikon Böczögő Dorinával és a külföldi résztvevőkkel. A vasi fiatalokat pedig feldobhatja az a tény, hogy hazai szurkolók előtt tornászhatnak.

Rácz Gábor tornászedző, Szombathelyi Sportiskola
"Az elsős kis sportolókból 8-10 év alatt érett  felnőtt versenyző válik és bemutathatja végre itthon tudását saját közönségének, rokonainak, ismerőseinek. Ez nagyon feldobja a versenyzőket és hát minket is."

A versenyen szombaton a selejtezőket, vasárnap a döntőket rendezik. A viadal mindkét napján lehet majd autogramot kérni Berki Krisztiántól, aki az első aláírást Puskás Tivadar polgármester kérésére kanyartintotta oda a  csütörtöki városi közgyűlés meghívójára.