Hírek

Nemzetközi Lurkó sikerek

2011. november 04., 23:00

A harmadik helyen végzett a Lurkó UFC U-10-es labdarúgócsapata az Ausztriában megrendezett mini Bajnokok Ligájának is beillő nemzetközi tornán. A szombathelyi gyerekek a rendkívül színvonalas tornán többek között az AC Milan, valamint a Bayern München korosztályos gárdáját is megelőzték.

Nemzetközi Lurkó sikerek

Az utóbbi esztendők egyik legrangosabb utánpótlás labdarúgó-tornáját rendezték meg Ausztriában, melyre a Lurkó UFC korosztályos csapata is meghívást kapott. Az erőfelmérőn 32 gárda lépett pályára. A szombathelyi gyerekek a csoportmérkőzések során 0:0-ás döntetlent játszottak a Bayern München  együttesével, ezen kívül pedig többek között a Slavia Prágát, az Augsburgot, valamint a First Viennát is legyőzték, csupán a Wiener Lienentől kaptak ki 1:0-ra. Az egyenes kieséses szakaszban pedig büntetőkkel kiejtették az AC Milan csapatát.

Hegyi Krisztián labdarúgó, Lurkó UFC
Nagyon jó volt, mert még nem játszottam ilyen nagy csapatokkal. Nagyon örültem neki.

A Horváth Gábor-Kriston Attila edződuó által felkészítet vasi gyermekcsapat bejutott a legjobb négy közé, ahol előbb 1:0-ra kikapott a hazai pálya minden előnyét élvező Austria Wientől, majd ugyanilyen arányban legyőzte a Basel együttesét. A Lurkó így az igen előkelő harmadik helyen végzett.

Horváth Gábor edző, Lurkó UFC
Az egyesületnek ez nagyon nagy dicsőség. Szakmailag nézve nagyon elégedett voltam a srácokkal. Nagyon jól játszottunk. Nem véletlenül mondták azt a legvégén, hogy a Milan és a mi mérkőzésünk volt kiemelkedően a torna legjobb mérkőzése. Úgy gondolom, hogy ez a két csapat próbálta játszani a futballt.

A szombathelyi utánpótlás gárda mind az elért  eredményével, mind pedig a mutatott játékával komoly elismerést vívott ki.  Így minden valószínűség szerint a Lurkó a későbbiekben is meghívást kap a hasonlóan nívós külföldi tornákra.