Hírek

Németországban tölthette szakmai gyakorlatát 27 Hefelés diák

2012. október 09., 17:35

Az Európai Bizottság Leonardo da Vinci programjának köszönhetően utazhattak külföldre a Hefele Menyhért Építő-és Faipari Szakképző Iskola diákjai. A Tempus Alapítvány mai, információs napján a projekt hátteréről hallhattak a résztvevők, és a program jövőjét is megismerhették.

Németországban tölthette szakmai gyakorlatát 27 Hefelés diák

Ezek a diákok néhány hete még csak készültek a németországi szakmai útra.A szombathelyi Hefele Menyhért Építő-és Faipari Szakképző Iskola a megyéből egyedül pályázott sikeresen az Európai Bizottság   "Leonardo da Vinci" programjára, melynek keretében az alapképzésben résztvevő tanulók külföldön szerezhetnek tapasztalatot.

Tóth Árpád-szakmai tanár, Hefele Menyhért Építő-és Faipari Szakképző Iskola
"Másodszorra sikerült megnyernünk ezt a pályázatot, 27 főt tudtunk kivinni Németországba és ezen belül pedig a diákok olyan szakmai élményekkel gazdagodtak,ami nem csak a munkához való hozzáállásukat befolyásolja,hanem magabiztossá is teszi őket és nyitottabbak az európai munkavállalás iránt is."

A programban ács-,kőműves-és asztalos tanulók vehettek részt. Hasonló lehetőségek a szakképzési törvény várható változásai után is lesznek.

Lukács Júlianna-programkoordinátor, Leonardo da Vinci program
" A Leonardo szakmai mobilitási programok külföldi szakmai gyakorlatok.Azzal járnak,hogy előtte munkatervet ír az iskola a diákoknak,amit kint értékelnek,majd hazajön a diák és gyakorlatilag lemintáz egy hazai szakmai gyakorlat szervezést."

Az információs napon a szakértők előadást tartottak a pályázat részleteiről, jövőjéről is. Várhatóan a Hefele Szakképző Iskola a biberachi képzőközponttal közösen, 4 hetes, ingyenes nyári szakmai gyakorlatot szervez tanulóinak.