MNB
MNB - 2

Hírek

Nem tud a szabadban edzeni a Viktória-Trend Optika FC NB I-es női labdarúgócsapata

2013. február 14., 21:55

A mostoha időjárási körülmények miatt elmaradásuk van a felkészülésben. A sorsolás alapján a gárda március közepén kezdené meg a tavaszi szezont, de csak abban az esetben, ha ezt a pályaviszonyok lehetővé teszik majd.

Nem tud a szabadban edzeni a Viktória-Trend Optika FC NB I-es női labdarúgócsapata

Február közepén már az alapozás végén jár a legtöbb labdarúgócsapat. Ehhez képest a Viktória együttesére még komoly munka vár, ugyanis a  havazás, a hideg időjárás miatt a játékosok nem  tudtak a szabadban edzeni, futni. A fűtetlen tornateremben tartott tréningek során erősítést nem  igen lehet  végezni.

Iszak Gábor vezetőedző, Viktória-Trend Optika KC
"Nem éppen ideálisak a feltételek, sajnos teremben kell edzenünk. Ebben az időszakban már be kellene fejezni a fizikális felkészítést, most ennek mi a közepén járunk. Úgy gondolom, hogy most kicsit el vagyunk maradva a felkészülésben. Ezt szeretnénk pótolni. Még jó egy hónapunk van a kezdésig."

A szombathelyi gárda játékoskeretében szokatlanul nagy volt a mozgás a holtidényben: több válogatott szintű játékos távozott, de a helyükre sokan is érkeztek. A fizikális felkészítés mellett a  csapat összekovácsolása, az új igazolások beilleszkedésének megkönnyítése  is nagy feladat.

Ferencsik Evelin labdarúgó, Viktória-Trend Optika FC
"Ezzel szerencsére nem volt gondom, mert nagyon sok játékos korábban már csapattársam volt. Meg egyébként sem vagyok olyan, akinek nehéz lenne beilleszkednie, de hála Istennek ez jól sikerült. Jó pár emberrel már barátságot kötöttem és jó a hangulat a csapatnál. Tehát csak pozitívumot tudok mondani  erről."

A Viktória-Trend Optika FC csapata az edzések mellett felkészülési mérkőzéseket is játszik. A szombathelyiek vasárnap Bükön lépnek pályára az osztrák Neulengbach ellen. Az első bajnoki meccset a tervek szerint március közepén vívják majd a vasiak a Feminával, persze csak ha a pályaviszonyok azt lehetővé teszik.