Hírek

Nem jön el ma a világvége - állítják tudósok

2012. december 21., 17:53

A maják naptára 2012. december 21-én véget ér, ezért sokan úgy gondolták, hogy katasztrófa következik be. Az emberiséget foglalkoztató kérdés a szombathelyieket is megérintette, de sokan fenntartással fogadták az apokalipszis hírét. Egy jósnő szerint változás valóban várható, de az inkább az emberek lelkivilágát érinti majd.

Nem jön el ma a világvége - állítják tudósok

A maják jóslata szerint 2012. december 21-én, délben hatalmas katasztrófával vagy azok sorozatával világvége következett volna be. A hiedelem alapja, hogy az ősi civilizációk egyik legjelentősebb képviselőjének tartott nép készített egy Hosszú Számításnak is nevezett naptárt, amely a mai nappal ér véget. Tudományos szakemberek szerint ezt nem szó szerint kell érteni, hanem belül, az emberekben, várhatóak változások.

Lakatosné Horváth Katalin-jósnő
"Azt úgyis érezzük mi emberek, hogy változás van a világban és nem is kicsi. És hogyha a változáshoz rugalmasak vagyunk, másképp gondolkodunk, akkor tudunk a világunkon változni."

A jósnő szerint ez az időszak az emberiség életében igen jelentős. A belső, lelki értékek, az érzések kerülnek felszínre. A szombathelyiek nagy része sem tart a katasztrófától.

"Én nem tudok semmit hozzászólni, mert én nem hiszek benne abszolut. Mert akkor nem lennénk itt,ha világvége lenne."

"Én ezt egy idióta ötletnek tartom, ennek semmi realitása nincs. Úgyhogy nem kell ezzel foglalkozni."

"Én azt hallottam, hogy lesz sötétség 4 napig, de én házibuliban leszek. Max ott ragadunk."

"Különösebben nem készülök. Én eddig azt mondtam, hogy valami lehet, hogy lesz, de igazából nem biztos. Szerintem semmi nem lesz."

"Nem hiszek a világvégéban, ma este megyünk bulizni, ma lesz az évzáró céges bulink."

A jósnő elmondta: 2013 márciusától a Hold éve köszönt be, ez valóban ígér változásokat, akár Magyarország szempontjából is.