Hírek

Nem indult jól a szezon a női futsalosoknak

2013. szeptember 18., 18:11

Két súlyos vereséggel kezdte szereplését a női futsal NB I-ben a Szombathelyi Egyetemi SE csapata. A vasiak a harmadik fordulóban megszerezhetik az első pontjaikat, ugyanis a szintén két fiaskóval rajtoló Tolna-Mözs együttesét látják vendégül.

Nem indult jól a szezon a női futsalosoknak

Újoncként mutatkozott be a női futsal legmagasabb osztályában a Szombathelyi Egyetemi SE csapata. Szimán Bálint tanítványai az első fordulóban hazai pályán kaptak ki 7:1-re a Dunakeszi együttesétől, azt követően pedig Győrben szenvedtek 8:1 arányú vereséget. A vasi játékosok így nagyon hamar ízelítőt kaptak abból, hogy milyen nagy a különbség az élvonal és a másodosztály között.

Lehota Szimonetta futsal játékos, SZOESE
“Sokkal nagyobb a dinamika és sokkal nagyobb játékterületen használják ki a lehetőségeiket a csapatok. Fizikálisan szerintem ott vagyunk velük, tehát erőfölényben nincsenek. Viszont sokkal több edzéseik vannak.”

A szombathelyiek mindkét mérkőzésükön kifejezetten erős ellenfelekkel találkoztak. A két nagyarányú vereség ellenére Szimán Bálint vezetőedző látott bíztató jeleket csapata játékában.

Szimán Bálint vezetőedző, SZOESE
“Igazából a pozitívumokkal kezdeném. Ami nálunk az NB II-ben is jellemezte a csapatot az a csapat összetartása, az egymásért való küzdés. Azt viszont látni kell, hogy sokkal nagyobb a tempó az NB I-ben. Képzettebbek a játékosok, erőszakosabbak, technikai tudásban is jobbak, mint az NB II-es ellenfeleink.”

A Szombathelyi Egyetemi SE csapata a pontvadászat harmadik fordulójában szombaton délelőtt 11 órakor a Tolna-Mözs együttesét fogadja. A vendégek, akárcsak a hazaiak, két vereséggel nyitottak. Így minden valószínűség szerint egyenlő erők küzdelmét hozza majd  a meccs, azaz Lehotáék akár első bajnoki pontjaikat is megszerezhetik.