MNB - 2
MNB

Hírek

Nehéz lesz az év

2011. február 18., 15:07
Az elmúlt évek pazarló gazdálkodása miatt nehéz év vár 2011-ben Szombathelyre- hangzott el azon a mai sajtótájékoztatón, ahol a város vezetői ismertették az ez évi költségvetés koncepcióját. Olyan gazdálkodást kell folytatni az idén, hogy a működési költség finanszírozására 2012-ben már nem lehet hitelt felvenni.
Nehéz lesz az év

Elkészült az idei költségvetés tervezete, jövő csütörtökön tárgyalja ezt a közgyűlés - jelentette be a polgármester. Mivel súlyos adósságállomány terheli a várost, a következő éveknek a túlélést és a stabilitást kell megalapoznia.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, SZMJV
"A novemberi pénzügyi összefoglalóban elhatározott célokat, amelyeket az akkori közgyűlés minden tagja elfogadott egyhangúlag, azokat a célokat a költségvetés tartalmazza."

2010-ben a város 1,7 milliárd forint hitelt vett fel a működési költségek finanszírozására. Az idén ennél már lényegesen kevesebb lehet a hiány, és - a tervek szerint - ez az év közben sem növelhető. A tartalék alapot pedig csak az intézmények működésének fenntarhatóságához és a kötelező feladatok ellátásához lehet majd felhasználni.

Molnár Miklós alpolgármester, SZMJV
"A működési hiány nem lehet több 500 millió forintnál 2011-ben és további intézkedésekkel kell megakadályozni, hogy 2012-ben már egyáltalán nem lehet működési hiány a város költségvetésében."

Az 2011-es költségvetés intézményekre lebontott konkrét számai mától a www.szombathely. hu honlapon elérhetők.