MNB
MNB - 2

Hírek

Negyedik lett a NyME férfi kosárcsapata a MEFOB négyes döntőjében

2012. június 04., 17:40

Szombathelyen rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Kosárlabda Bajnokság döntőjét.

Negyedik lett a NyME férfi kosárcsapata a MEFOB négyes döntőjében

Szombathelyen rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Kosárlabda Bajnokság döntőjét. A négy férfi együttes között ott volt a  Nyugat-magyarországi Egyetem gárdája is. A torna rendkívül furcsán alakult: a csapatok szabályosan körbeverték egymást, így a zárómérkőzés előtt az a helyzet állt elő, hogy amennyiben a házigazdák legyőzik a szolnokiakat, úgy az első helyen végeznek. Amennyiben viszont vereséget szenvednek, úgy utolsóként zárnak. A derbi 30. percében még 58:48-ra vezetett a Csátaljay Gábor-Kéri Péter edződuó vezette csapat, ám az utolsó negyedre teljesen szétesett Simon Bencéék játéka és végül 71:67-re nyertek a Tisza-partiak. Ez pedig  a negyedik helyet jelentette a Nyugat-magyarországi Egyetem gárdájának.

Simon Bence csapatkapitány, Nyugat-magyarországi Egyetem
...


A mérkőzésekre rendre megtelt a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka.  Ez egyértelműen annak volt köszönhető, hogy a színvonalra nem lehetett panasz. Pedig ezúttal a férfi csapatok kereteiben  nem volt egyetlen válogatott kosaras sem, nem úgy mint tavaly.

Csátaljay Gábor edző, Nyugat-magyarországi Egyetem
...


A férfiak mezőnyében végül a Szeged,  a Szolnok és a Debrecen végzett érmes helyen. A nőknél Szeged, TF, Nyíregyháza, ELTE sorrend alakult ki.