Hírek

Négy új játékossal vág neki az NB I-es bajnokságnak a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata

2013. szeptember 03., 18:32

A szombathelyiek sorsolása kifejezetten nehéznek mondható, ugyanis  Mucsi Péter együttese három idegenbeli mérkőzéssel kezdi a szezont.

Négy új játékossal vág neki az NB I-es bajnokságnak a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata

Jelentősen változott az NB I-es bajnokságra készülő Vasi Sport Akadémia kerete. A szombathelyi röplabdázóktól  egy játékos végleg távozott, négy pedig érkezett. Közülük egyértelműen a feladó poszton szereplő veszprémi Varga Nikolettnek lehet a legnehezebb dolga.

Varga Nikolett röplabdázó, Vasi Sport Akadémia
“A csapattagok nagyon aranyosak voltak, hamar befogadtak. Nem volt semmilyen előítéletük velem szemben. Kicsit nehéz nekem, mert feladóként játszom és így alaposan meg kell ismernem a csapattagokat.”

A Dabroncról érkezett Horváth Zitának több ajánlata is volt, ám ő a Vasi Sport Akadémiát választotta. A fiatal játékos jövő tavasszal érettségizik, erre pedig leginkább úgy tud felkészülni, ha a szombahelyi együttesben játszik.

Horváth Zita röplabdázó, Vasi Sport Akadémia
“Év végén két megkeresést is kaptam. Egyet Budapestről és egyet innen Szombathelyről. Mindkét megkeresésnek eleget akartam tenni és Pesten is voltam próbajátékon. Végül Szombathely mellett döntöttem, mért én Keszthelyen lakom és ez közelebb van a lakóhelyemhez.”

A szombathelyi csapat átlagéletkora csupán 20 esztendő. A kissé rutintalan gárdára minden bizonnyal nehéz szezon vár a tizenkétcsapatos NB I-ben.

Mucsi Péter vezetőedző, Vasi Sport Akadémia
“Szeretnénk bentmaradni. Én azt gondolom, hogy ha ez a csapat játékba lendül, a realítás az alsóház lehet. Annak talán a felső fele. Amit így az első évben kitűztünk a csapat elé. Én hiszek abban, hogy ez a csapat képes ezt elérni.”

A Vasi Sport Akadémia szeptember 7-én a Nyíregyháza otthonában kezdi meg szereplését az NB I-ben. Mucsi Péter együttese ezt követően Budapestem, majd pedig Békéscsabán lép pályára. Az első hazai meccsüket szeptember 20-án pénteken 18 órakor játsszák majd a szombathelyiek, amikor is a Miskolc gárdája látogat hozzájuk.