Hírek

Négy napig Szombathelyen edzőtáborozik a magyar fiú kadett kosárlabda-válogatott

2012. március 22., 16:36

A B-divíziós Európa-bajnokságra készülő keretben négy fiatal  Falco-játékos is helyet kapott.

Négy napig Szombathelyen edzőtáborozik a magyar fiú kadett kosárlabda-válogatott

A Falco KC Szombathely U16-os csapatából négy kosaras, Kovács Bence, Hódi Patrik, Popgyákunik Balázs és Zrínyi Viktor került be abba a kadett válogatottba, amely négy napon át a vasi megyeszékhelyen készül a következő időszak nagy feladataira. A gárdát Peresztegi Nagy Ákos irányítja, segítője pedig a szombathelyi Váradiné Szarka Ildikó.

Peresztegi Nagy Ákos szövetségi edző, magyar U16-os válogatott
Én mindig is válogatott edzőként azon voltam, hogy próbáljuk meg bejárni azokat a városokat, ott edzőtáborozzunk, ahonnan a játékosok vannak a keretben. Így történt most is. Voltunk már Fehérváron és Budapesten. Nyáron többnyire Marcaliban leszünk, mondjuk ott eleve csak az edzőtábor miatt, mert egy ideális hely.

Az U16-os válogatott a nyáron Romániában rendezendő B-divíziós Európa-bajnokságra hegyezi ki a felkészülését. Remélhetőleg a kerettel készülő négy fiatal szombathelyi kosaras is szerepet kaphat a kontinensvetélkedésen.

Kovács Bence kosárlabdázó, magyar U16-os válogatott
Számomra nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek, hiszen nagyon nehéz ilyen sok jó játékos közé bekerülni. Továbbra is szeretnék olyan munkát végezni, amivel később a nyáron megrendezésre kerülő B-divíziós Eb-re is eljuthatok és onnan talán az A-divízióba is felkerülhetünk.

A magyar fiú kadett válogatott a vasi megyeszékhelyen napi két edzéssel készül az Európa-bajnokságra. Emellett a fiatalok két edzőmeccsen is játszanak, mindkettőt a Falco KC Szombathely bajnoki listavezető U18-as együttesével. Azaz a magyar kadett válogatott egy remek gárda ellen mérheti le, hogy hol tart a felkészülésben.