MNB
MNB - 2

Hírek

Négy Controll SE érem az utánpótlás kick-box világbajnokságon

2012. szeptember 21., 20:01

Dancsó Zoltán tanítványai közül Bárdosi Sándor és Farkas Ádám egyaránt kétszer-kétszer állhatott fel a dobogóra.

Négy Controll SE érem az utánpótlás kick-box világbajnokságon

Közel hatvan ország sportolói vettek részt a Pozsonyban megrendezett utánpótlás kick-box világbajnokságon. A magyar válogatottba négyen kerültek be a szombathelyi Controll SE versenyzői közül. Dancsó Zoltán tanítványai összesen négy érmet hoztak haza a viadalról.

Dancsó Zoltán vezetőedző, Metex 05-Controll SE
"Elégedettségem értelemszerűen nagy, mert két arany-, egy ezüst-, és egy bronzérem egy világversenyről nagyon komoly eredmény. Azt merem mondani, hogy már az elején is kiegyeztem volna ebben a szép eredményben. Viccesen mondva azért ezt a négy érmet azért elosztottam volna a négy versenyzőm között. De sajnos ilyen az élet, ez van."

A 15 esztendős Bárdosi Sándor pályafutása első nagy világversenye volt a pozsonyi. A vasi sportoló a kadett II. 69 kilogramos súlycsoportjában combrúgásos kick-light-ban aranyérmes lett, míg light-contactban a harmadik helyen végzett.

Bárdosi Sándor versenyző, Metex 05-Controll SE
"Igazából én úgy mentem ki, hogy egy jót versenyzek meg a tisztes helytállás. Igazából nem vártam tőle semmit. Az egy alapdolog, hogy megtettem mindent azért, hogy egy jó helyezést érjek el. Ez sikerült is. Igazából többre nem is nagyon volt szükségem."

Farkas Ádám a 94 kilós súlycsoportban vesenyzett és a combrúgásos kick-light-ban ő is világbajnok lett úgy, hogy csupán egy ellenfelét kellett legyőznie. A light-contactban viszont kikapott a fináléban, így ezüstérmesként zárt.

Farkas Ádám versenyző, Metex 05-Controll SE
"Számomra az arany természetesen kedvesebb, mivel ugye arany, de az ezüstöt jobban szerettem volna, ha inkább arany. Egy meccs az egy meccs volt végül, de az ezüstöt jobban szerettem volna aranyra váltani light-contactban, mert a 2010-es világbajnokságon is light-contactban nyertem. Szóval én büszke vagyok az aranyéremre, de azt az ezüstöt is aranyra változtatnám, hogyha lehetne."

A Controll SE versenyzői a közeljövőben több viadalon  is elindulnak, melyek közül az országos bajnokság lesz majd a legfontosabb, mivel azon lehet majd kvalifikációt szerezni az Európa-bajnokságra.