Hírek

Napi kétszer edzenek

2010. augusztus 13., 16:49
400 méteres futások a forró rekortán pályán, konditeremi erősítés és némi taktikai játék. A napi kétszer tréningező Falco kosarasoknak kemény edzésprogramot írt elő Nikola Lazics vezetőedző. A csapattal együtt készül a Zalaegerszegről érkezett Simon László és a Szolnoktól év végéig kölcsönkért HarazinTamás is.
Napi kétszer edzenek

A 400 méteres sprintet 1 perc körüli szintidővel futották a kosarasok. Mindenki a maximumot nyújtotta, Nikola Lazics vezetőedző pedig elégedett a hozzáállással és az elvégzett munkával. A 19. idényére készülő csapatkapitány, Kálmán László még mindig az élbolyba tartozik a futásoknál.

Kálmán László csapatkapitány, FALCO-SZOVA KC
"Fizikálisan nincs probléma, inkább reggel vannak nehézségeim elkezdeni az edzést, ám amikor bemelegszem, könnyebben megy."

A csapattal készülő Harazin Tamás 10 napos lemaradással küzd, és még csak most ismerkedik a társakkal és a várossal.

Harazin Tamás játékos, FALCO-SZOVA KC
"Egyelőre van mit pótolnom az erőnlétemmel, a város egyébként tetszik."

Most a fizikális felkészülésen van a hangsúly, ezért a konditeremben is meg kell dolgozniuk az erőnlétért a játékosoknak - mondja a felkészülést segítő másodezdő, Csátaljai Gábor. De nem csak az izmok, a taktikai repertoár bővítése is fontos a szezon kezdetéig.

Csátaljai Gábor edző, FALCO SZOVA KC
"Az 1-1, 2-2, majd a 3-3 elleni védekezést próbáljuk fejleszteni, aztán majd összeáll a taktika, ám most nem ezen van a hangsúly."

A Falco szeptember 3-án, feltehetően már Alekszejevvel és Gosával kiegészülve játssza első felkészülési meccsét a Komarno ellen. Ezután a Göcsej kupán vesz részt az együttes, majd a szeptember 24-én első ízben életre hívott Horváth Zoltán emléktornán láthatják a Falco-hívek a 2010-2011-es bajnoki évadra készülő kosárcsapatot.