Hírek

Nagyszabású gálával ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Neumann János Általános Iskola

2013. február 08., 17:42

Az intézmény sokat változott az elmúlt fél évszázad alatt, az épület és az oktató-nevelő munka is folyamatosan fejlődött. Ma a környezetvédelem, a sport, az idegen nyelv- és a matematika oktatás az iskola erőssége.

Nagyszabású gálával ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Neumann János Általános Iskola

Délelőtt tartották a jubileumi gála főpróbáját a Neumann-iskolások a sportházban. Bár a széksorok még üresek voltak, minden úgy zajlott, mintha élesben történne. Az egész tantesület és a diákok is lelkesen készültek a gálaestre.

Boros Sára
"Jó régóta próbálunk már, másfél hónapja erre. Nagyon fontos nekem is, és az iskolának is ez az egész."

Szinte minden osztály előad valamilyen zenés-táncos produkciót, és volt neumannos diákok is színpadra lépnek.

Gulyásné Németh Eszter - szervező
"Szinte az egész tantestület nagy segítségünkre volt, hozták az ötleteket, és ebből az egyvelegből próbáltuk meg bemutatni a Neumann-iskola sokszínűségét, hogy milyenek a mi gyerekeink, hogy mennyire örülnek, hogy együtt dolgozhatunk, nagyon lelkesek."

Az iskolát 1962-ben alapították a lakókörzet diákjai számára. 1993-ig Fürst Sándor nevét viselte, aztán Neumann János Általános Iskolára keresztelték át. Az első tanévben 600 tanulót írattak be, később gyarapodott a létszám olyannyira, hogy az épületet is bővíteni kellett. Nagy hangsúlyt fektetnek a környezetismeret, az idegen nyelvek, a matematika és az informatika oktatására. A közösségi élet sokszínűségéről tanúskodik az a jubileumi kiállítás, amely a hét elején nyílt meg. Fotók, régi dokumentumok, újságcikkek mutatják, mennyit fejlődött az intézmény az elmúlt öt évtized alatt.

Csapó Erzsébet - igazgató, Neumann János Általános Iskola
"A nevelő-oktató munkában is folyamatos változások voltak az elmúlt 50 évben. Egy biztos volt, hogy a feladat mindig ugyanaz. Olyan gyerekeket kellett nevelni, akik a felnőtt életben megállhatják a helyüket. Mi mindig erre törekedtünk, ez az ami változatlan."

A gálára megtelt a sportház. A város vezetői és a megye országgyűlési képviselői mellett hajdani és jelenlegi tanárok, diákok együtt ünnepelték az 50 éves Neumann-iskolát.