Hírek

Nagysikerű családi tenisz fesztivált tartottak a szombathelyi Sportligetben

2013. június 04., 19:42

A rendezvényen szinte minden korosztály képviseltette magát:  az egészen kicsi gyerekektől kezdve a 80 esztendős nagypapákig bezárólag rengetegen fogtak ütőt.

Nagysikerű családi tenisz fesztivált tartottak a szombathelyi Sportligetben

A 11 esztendős Sinkó Enikő a hétvégi rendezvényen fogott először teniszütőt a kezébe. Szeretne minél jobban megtanulni teniszezni.

Sinkó Enikő
“Én nem tudok teniszezni. Régebben ugróköteleztem, de abbahagytam. Szeretnék én is megtanulni teniszezni.”

A Szombathelyi Sportiskola tenisz szakosztálya első alkalommal szervezett családi napot a Sportligetben. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvénynek több célja is volt.

Szabó Hajnalka főszervező
“Célunk az volt, hogy ebbe a szép zöld környezetbe kicsalogassuk a  családokat és megismertessük velük ezt a gyönyörű sportot, a teniszt. A másik célja az volt, hogy a szakosztályunkban játszó gyerekek a szüleikkel egy teniszdélelőttöt eltölthessenek.”

A rendezők több sztárvendéget is meghívtak a fesztiválra. Köztük volt Sákovics Péter is, aki a négy ütös sportágból:  teniszből, fallabdából, tollaslabdából és asztaliteniszből  álló racketlonban szerzett már több világbajnoki címet is.

Sákovics Péter racketlon versenyző
“Ami miatt érdemes a teniszt választani, hogy nagyon sokáig lehet űzni. Kisgyerek kortól kezdve egészen az idős korig bezárólag. Lehetővé teszi a  sportág sajátossága, hogy ezt akár 80 év felett is űzzék. Tudok 90 év feletti magyar játékosról. Fantasztikus volt látni, ahogy még mindig fut a labdáért és ahogy küzd.”

A sportiskola tenisz szakosztályának vezetői a rendezvény sikerén felbuzdúlva már most úgy döntöttek, hogy lesz folytatás, azaz jövőre biztosan megrendezik a második Családi tenisz fesztivált is Szombathelyen.