Hírek

Nagy siker volt az első alkalommal megrendezett Oladi Nyugdíjas Nap

2012. május 02., 14:39

A programot hagyományteremtő céllal szervezte az Aranykorúak Egyesülete és az Oladi Nyugdíjas Klub,  de támogatta a rendezvényt a kultúráért felelős alpolgármester, valamint a város kulturális és sport bizottsága is. A rendezvényre az 55 évesnél idősebbeket várták, akik  sportversenyeken és Ki mit tud?-on mérhették össze ügyességüket.

Nagy siker volt az első alkalommal megrendezett Oladi Nyugdíjas Nap

Vidám énekszóra ébredhettek a későn kelők az Oladi lakótelepen. A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület énekkara meglepetés produkcióval készült az új rendezvény üdvözlésére.

A versenyszámok  előtt mindenki egészségi állapotfelmérésen vett részt, ezután csatlakoztak az idősek a saját csapatukhoz.

Népszerű volt a petangue. Ezt a francia játékot a legtöbb versenyző most ismerte meg.

Kovács László
„Már láttam ilyent, de nem tudtam, hogy kell csinálni, nem ismertem a szabályokat. Könnyen megtanulható. Elég élvezetes, mert mindenki izgul, hogy közelebb gurul, vagy nem gurul közelebb."

Sokaknak jelentett újdonságot a bowling is. Így első körben a szabályokkal és a gurítás technikájával ismerkedtek a résztvevők.

Viszket Józsefné
„Mi játszunk az aranykorúaknak a tekecsoportjában, de bowlingozni én személy szerint nem bowlingoztam, ez az első. De ezt is kipróbáltuk ez egészséges életmód megvédése érdekében."

A sportversenyeken kívül kulturális program is várta a résztvevőket, megszervezték az első oladi nyugdíjas Ki mit tud?-ot is. A vállalkozó szellemű nyugdíjasok hamar vidám hangulatot teremtettek a jól ismert vetélkedőn.

Laki László elnök, Aranykorúak Sport- és Egészséges Életmód Egyesület
„Az előzetes nevezés alapján a Ki mit tud?-ra 23 versenyző jelentkezett 14 versmondó, 6 próza és 3 énekes. A többi versenyszámra előzetesen nem kellett írásban jelentkezni."

A nyugdíjas nap lehetőséget teremtett arra, hogy az idősebbek is aktívan tölthessék szabadidejüket.  

Lazáry Viktor alpolgármester
„Én azt gondolom, hogy a jelentkezők számából ítélve, és hál' Istennek az idő is kegyes volt hozzánk ennek a rendezvénynek lesz jövője is, hiszen láthatóan van rá igény."

Mintegy száz idős embert mozgatott meg az első oladi nyugdíjas nap. A versenyzők az élményen kívül értékes nyereményekkel is gazdagodhattak, minden versenyszámban érmekkel jutalmazták a legjobbakat.