Hírek

Nagy Lajos kosársiker a diákolimpián

2013. február 07., 18:42

Zsinórban harmadszor nyerte meg a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata a diákolimpia VI. korcsoportjának küzdelmeit. A Szolnokon rendezett fináléban valamennyi ellenfelüket fölényesen, több mint 30 pontos különbséggel győzték le.

Nagy Lajos kosársiker a diákolimpián

Erős csapattal utazott a kosárlabda diákolimpia VI. korcsoportjának szolnoki döntőjére a címvédő  Nagy Lajos Gimnázium. A szombathelyi oktatási intézmény együttesében valamennyi játékos igazolt kosarasnak számít: a Falco vagy a Körmend korosztályos együttesében pattogtat. Így pedig egyértelműen ők számítottak a torna torony magas esélyesének.

Váradiné Szarka Ildikó testnevelő, Nagy Lajos Gimnázium
"Azt gondolom, hogy az a fajta utánpótlásnevelés, ami itt folyik, és nem csak Szombathelyen, hanem  Vas megyében, mert Golomán György is tagja volt a csapatnak, ez a stílus megelőzi a többi utánpótlás egyesületet. Ezek a gyerekek egységesek, egységes nevelésben részesülnek. Ez nagyon kiütközött a tornán."

A több korosztályos válogatottal felálló szombathelyi csapat szinte valamennyi mérkőzése idő előtt véget ért, ugyanis a diákolimpia szabályai szerint 40 pontos különbségnél leléptetik a gyengébbik gárdát. Egyedül a kaposvári Munkácsy úszta meg az elődöntőben egy kisebb veréssel.

Váradi Benedek kosárlabdázó, Nagy Lajos Gimnázium
"Kétszer egymás után megnyertük ezt a korcsoportot. Mindenki meg akart minket verni. A Szolnokkal játszottuk az első mérkőzést. Ők voltak azok, akik a legelején megpróbáltak mindent. A többi csapat is megpróbált mindent, de ők előbb feladták."

A Nagy Lajos Gimnázium kosarasai harmadszor nyerték meg a diákolimpia VI. korcsoportjának versengéseit. A gárdából idén többen is érettségiznek majd, de akik maradnak, jövőre megcélozzák az újabb bajnoki címet.