Hírek

Műsoron a Chicago

2011. november 15., 23:30

A Kabaré után ismét egy nagysikerű, zenés darabhoz nyúlt a Weöres Sándor Színház. A Chicago igazi revünek igérkezik, sok énekkel és tánccal. A darabot Keszég László rendezi, a főszerepben Nagy Cilit és Szerémi Zoltánt láthatja a közönség. Ma délelőtt a sajtó munkatársai kaphattak ízelítőt a pénteki premierből.

Műsoron a Chicago

Kiből lesz sztár, ki mire képes a hírnévért? - ehhez hasonló kérdéseket jár körbe a Weöres Sándor Színház Chicago című előadása. Ez a darab minden korban aktuális, így manapság is találni benne időszerű mondanivalót - mondják a színházi szakértők.

Keszég László - rendező
" A szórakoztatás bőrébe, vagy köpönyegébe bújva nagyon húsbavágó problémáról beszél itt nekünk igen nevettető módon ez a nagyon professzionális mű."

A darab szövegét 2006-ban Varró Dániel és Hamvai Kornél újrafordították, a friss, élvezhető alapanyagból nem volt nehéz dolgozni.
Ami hatalmas energiákat igényel a színészektől, az a sok tánc és mozgás.

A főszereplő Billy Flynnt Szerémi Zoltán alakítja. Ő az az ügyvéd, aki a 21. század egyik prototípusa lehet, úgy és addig csűri-csavarja a szavakat, míg azok célt nem érnek.

Szerémi Zoltán - színművész
" Nagyom jó kis szerep, híres szerep, jókat lehet benne szerepelni. Egyszer már majdnem eljátszottam életemben, aztán nem. Most pár év múlva megint eljátszom, ez számomra nagyon érdekes."

Fekete Linda a Kabarében tűnt fel először a szombathelyi színházban. Azóta leszerződött, és reméli, jó ideig itt marad. A Chichagóban, Velma Kelly szerepében láthatja ismét a nagyközönség.

Fekete Linda - színművész
" Úgy is fel lehetne fogni, mint szerepálom volt, de nyilvánvalóan más, mint Selly B. Kérdezték egyébként, menlyiket könnyebb játszani, ez mozgásban egy kemnyebb munka."

A Chicagot péntek este láthatja a nagyközönség először a nagyszínpadon.