MNB
MNB - 2

Hírek

Mulasztás 50 millió forintért? - Sajtóközlemény

2011. március 29., 14:31
Balassa Péter, Jobbikos városi képviselő, a Közbeszerzési Bizottság tagja, indítványoztam, hogy a Szombathely város és a közbeszerzéseket elbíráló tanácsadói cég közötti szerződést vizsgálják felül szerződésszegés miatt.

Továbbá indítványoztam, ezen cég szerződésében szereplő milliós megbízási díj kifizetésének felfüggesztését.


Véleményem szerint a fent említett budapesti cég, az ISEUM tárgyában kiírt közbeszerzési pályázat beérkezett ajánlatainál, értékelésénél követett el alapvető, súlyos hibát azzal, hogy elkerülte a figyelmét az egyik pályázóhoz kapcsolható cég adószáma, amely fel volt függesztve.

Azt gondolom, hogy az ilyen fontos pályázatoknál, a tanácsadói cég legelső feladata a pályázók hitelességének leellenőrzése. Ez nem történt meg.

Ez az eset rávilágított arra, hogy a szerződésben szereplő milliós összeg nincs arányban az elvégzett munkájukkal.

Az elmúlt 2 évben Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 50 millió forintot utalt át a budapesti tanácsadói cégnek megbízási szerződés címén…

Úgy gondolom, hogy azokban az időkben, amikor komoly megszorítások előtt áll a város, munkatársaktól válik meg a hivatal pénzhiány miatt, szerencsésebb lenne a sokmilliós díjért dolgozó budapesti tanácsadó cég helyett a jövőben az Önkormányzat saját közbeszerzési referenst, tanácsadót alkalmaznia. Ezzel is jelentős költségmegtakarítást érhetnénk el és munkahelyeket teremtenénk.

Javaslom, hogy a 2011. március 31-én lejáró szerződését a fent említett okok miatt a város, a szóban forgó céggel ne hosszabbítsa meg.

 

 

Jobbik Magyarországért Mozgalom Szombathelyi Szervezete