MNB - 2
MNB

Hírek

Műfüves focipálya épül Bükön

2012. augusztus 13., 17:22

A vasi fürdőváros sikeresen szerepelt az MLSZ pályázatán. Egy, az UEFA előírásainak is megfelelő pályát alakítanak ki. Lelátókat építenek és a világítást is szerelnek. Szombathely nem pályázott erre a lehetőségre.

Műfüves focipálya épül Bükön

A büki focicsapat kis reménységei rúgják a labdát a centerpálya mellett található edzőpályán. Ez is füves talajú, de nincs olyan jó állapotban, mint a nagypálya. Néhány hónap múlva már egy új, műfüves pályán passzolgathatnak a gyerekek és azok a csapatok, amelyek a vasi fürdővárosba érkeznek edzőtáborba. Az MLSZ pályázatán szerepelt sikeresen a helyi sportegyesület labdarúgó szakosztálya. Közel 140 millió forintból néhány hét alatt elkészül az új pálya, a lelátók, és új reflektorokat is felszerelnek. Az önkormányzat mintegy 45 millió forintos önrészt biztosít a beruházáshoz.

Tóth Tamás, igazgató
Ami nekem fontos a versenysportokban az az edzőtáboroztatás és ezen belül sportturizmust kicsit támogatni a saját eszközeinkkel. És folytatjuk azt a középtávú tervet, hogy nemcsak a pálya, hanem a környéke, a kiszolgálólétesítmények is megszépülnek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kezdődik a pálya építése. A bükiek remélik, hogy késő ősszel, mikor az időjárás miatt a füves pályákat már nem nagyon lehet használni, az új, műfüves pályán tudnak majd játszani. Egyre több hazai és külföldi labdarúgócsapat keresi fel Büköt: idén eddig, 10%-kal többen, mint tavaly. Ez pedig az önkormányzatnak, és a helyi szállodáknak, vállalkozásoknak is többletbevételt jelent.

Németh Sándor, polgármester, Bük
Sok helyen van már Magyarországon műfüves pálya. Sok helyen van már fürdő. Sok helyen vannak szállodák. De ez a három, már kevés helyen. Ez a város egyik kitörési pontja.

A tervek szerint, szintén pályázati pénzből, a kerítést is megújítják. Emellett könnyűszerkezetes kapukat is vásároltak. A fejlesztések megvalósítását a társasági adókedvezményekből származó bevételek is segítik. Szombathelyen is felmerült a lehetősége, hogy pályáznak az  MLSZ forrására. A bizottságok tárgyalták a témát, de a közgyűlés elé végül nem került előterjesztés.