Hírek

Mozgáskoordinációs termet avattak az Illés Akadémián

2013. október 01., 18:39

A sportolók olyan speciális gépeket kaptak, amelyek növelik az állóképességüket, javítják a robbanékonyságukat, gyorsaságukat illetve segítik a sérültek rehabilitációját is.

Mozgáskoordinációs termet avattak az Illés Akadémián

"Pneumatikus terheléses ellenállást ad. Nagyon jól használható tesztelésre, robbanékonyság fejlesztésére, de a reakcióidő fejlesztésére is."

Ilyen gépet az európai topcsapatok, így a Manchester United vagy Bayern München is használ. A mozdulatokból összegyűjtött információkat erre a számítógépre továbbítják. Az elemzés segít például abban, hogy egy sérülés után milyen szintre kell fejleszteni az adott végtagot, vagy azt is megtudhatják belőle a szakemberek, hogy a jobb és bal láb között milyen különbségek mutatkoznak. Izomfejlesztésben speciális erősítőkerékpárok segítik a sportolókat. Alsóvégtag izületi illetve szalag problémák esetén pedig ez a gép áll majd rendelkezésre.  

Az akadémia régóta szeretett volna ilyen eszközöket beszerezni.  

Illés Béla, tulajdonos  Illés Akadémia
Elsősorban a sérült játékosok, az, hogy minél előbb visszatérjenek a rendes kerékvágásba. Ennek mindenképpen megfelelő ez a helyiség és az egészséges játékosoknak is, sérülés megelőzése miatt is fontos.

12 millió forintba kerültek a gépek. Hende Csaba avatta fel az új termet. Mint kiemelte: fontos a fiatalokra figyelni és támogatni a sportot, az egészséges életmódot.

Hende Csaba, országgyűlési képviselő
Sok fontos kérdése van egy ország életének, de a nép élete az a legfontosabb. A minősége, a hossza, az egészségi állapota pedig perdöntő. És ennek a sport, a rendszeres mozgás az alapja.  

Az átadón elhangzott:  a város támogatja az akadémia infrastruktúra fejlesztési elképzeléseit. A tervek szerint újabb pályákat építenek majd.