Hírek

Mostohagyerek a megye

2011. február 18., 15:20
Semmi változást nem hozott a tavalyi "fülkeforradalom", Vas megye továbbra is a kormány mostohagyereke - hangzott el a Jobbik mai sajtótájékoztatóján. A párt képviselői szerint ezt jelzi, hogy kétségessé váltak a legszükségesebb útfelújítások, és megkérdőjeleződött a váti repülőtér megvalósítása is. Kifogásolják továbbá, hogy a vasi városokban az ellenzék megkérdezése nélkül fogadták el az idei költségvetést.
Mostohagyerek a megye

Hiába járultak hozzá jelentős mértékben a vasi szavazók a Fidesz kétharmados győzelméhez, a megye továbbra is a kormány mostohagyereke - kezdte a sajtótájékoztatót Bana Tibor. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint 3-4 évet is tolódhatnak az útfelújítások, és veszélybe került a váti repülőtér beruházás is. Kiemelte: szeretnék, ha minisztériumi felügyelet alá kerülne a kőszegi Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény, mert különben nem látják biztosítottnak a működését. Sérelmezte azt is, hogy kiszorultak a költségvetési vitákból.

Bana Tibor - országgyűlési képviselő, Jobbik
"A megye és a többi vasi városban is az ellenzék megkérdezése nélkül készítették elő, vagy fogadták el a költségvetést, néhány esetben lehetetlenné vált az érdemi viták lefolytatásának lehetősége."

Rába Kálmán megyei képviselő elmondta: nem tudja elfogadni az idei költségvetési koncepciót. Szerinte modernkori padlássöprés folyik, a megye kiárusítja a vagyonát. Szerinte nem helyes, hogy a megye kilátásba helyezte a Büki Gyógyfürdőben való 46 százalékos részesedésének eladását. A képviselő úgy véli, ez stratégiai vagyon, és nem kellene elherdálni.