Hírek

Molnár Ferenc világsikerű darabjával kezdődik az új évad a Weöres Sándor Színházban

2012. szeptember 26., 17:17

A Játék a kastélyban olyan komédia, amely a rendező, Jordán Tamás reményei szerint a világ számos pontja után a szombathelyi közönséget is meghódítja. A bemutatót pénteken este 19 órakor tartják a színház nagytermében.

Molnár Ferenc világsikerű darabjával kezdődik az új évad a Weöres Sándor Színházban

Fordulatos történet, pergő párbeszédek és sok-sok humor. Molnár Ferenc ismerte a siker receptjét, Játék a kastélyban című színműve szerte a világon népszerű. Jordán Tamás már a színház megalakulásakor eldöntötte, hogy Molnár-mű szerepel majd a repertoárban.

Jordán Tamás rendező
Nagyon ért a színházhoz, különlegesen ért a színészekhez, hogy milyen szerepeket, milyen mondatokat kell adni, és ez a Játék a kastélyban ez egy fergeteges komédia, amiben a színészek lubickolnak, fürdenek, azt hiszem, a közönség nagyon jól fog szórakozni.

"Talán nem a szeretője a márki? - Nem!"

A történet az egyetlen női szereplő, a fiatal primadonna körül forog, aki színésztársával kerül intim viszonyba. A köztük elhengzó félreérthetetlen szavaknak szerelmese is fültanúja lesz. A helyzetet a társaság tagja, a drámaíró menti meg, meggyőzve a szerelmes ifjút, hogy amit hallott, csak játék, az előadás próbája volt.  

"Ne, ne harapj bele! De amikor olyan kívánatos!"

Nagy Cili
Az egyik pillanatban kétségbe esik, de aztán már lelkes, aztán megint a mélyére zuhan, de már megvan a fifikája hozzá, hogyan kell jól kijönni helyzetekből, tehát látszik benne az a nő, aki egy-két éven belül az ujja köré csavarja a közönséget.

A Molnár által megírt szöveg, a félreérthető helyzetek és a színészek ötletes, szellemes játéka felhőtlen szórakozást és sok nevetést ígér. 

Trokán Péter
Igazi konfliktusok vannak, igazi helyzetek vannak, megélt emberi sorsok vannak, drámák vannak, amin a közönség hahotázva nevet. Olyan zseniálisan van megírva.

A bemutató szeptember 28-án, pénteken este lesz a Weöres Sándor Színház nagytermében.