Hírek

Molnár Ágnes Szombathelyen

2010. szeptember 20., 13:10
Újra kell gondolni a fejlesztési folyamatokat az országban és egységes támogatási rendszert kell létrehozni - hangzott el egy szombathelyi fórumon a napokban. Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár egy nemzeti konzultációsorozat harmadik helyszíneként érkezett pénteken a városba.
Molnár Ágnes Szombathelyen
A találkozó célja az volt, hogy megismertessék a gazdasági élet szereplőivel a kormány fejlesztési terveit. Elhangzott, hogy az elmúlt 8 év alatt ugyan számos fejlesztés történt, de ezek többnyire átgondolatlanok és koordinálatlanok voltak. Azért hozták létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fejlesztéspolitikai Koordinációért Felelős Államtitkárságát, hogy a fejlesztési folyamatoknak egy egységes rendszerét kialakítsák, ugyanakkor az előző kormányzat kevés forrást hagyott az utódja számára - szögezte le Molnár Ágnes.
"1200 milliárd futó projekt és összesen 1800 milliárd ami szabad keretként rendelkezésre áll."
Egy teljesen új szemléletet alakítanak ki, mely a gazdaság megerősítésére és a vállalkozások helyzetbe hozására törekszik, egyúttel egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a pályázati rendszert is - mondta Molnár Ágnes. Mindezt az új Széchenyi Tervben valósítanák meg. Nem mehet ki ezentúl úgy forrás, hogy az a gazdaság fejlsztéséhez és új munkahelyek teremtéséhez hozzá ne járuljon - hangzott el a tájékoztatón.