Hírek

Új, modern taneszközök a toronyi általános iskolában

2010. november 09., 14:16

Sikeres pályázatok révén fejlesztette taneszközeit nemrég a toronyi általános iskola, ezentúl digitális táblák és új számítógépek segítik az oktatást. Megújult az épület is: kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a vizesblokkokat. A további felújítási munkákra pályázati lehetőséget keresnek.

Új, modern taneszközök a toronyi általános iskolában

Digitális tábla segítségével készítenek őszi csokrot a toronyi iskola elsősei. Az új eszközzel érdekesebb és színesebb az óra, bár többet is kell rá készülni - mondják a tanárok, Nemcsak rajzórán használják, történelem, irodalom, matematika és idegen nyelvi programok is segítik a tanulást.  

Kónya Andrásné - tanító
"A gyerekeknek fontos, mert itt látják is, amit kell, mivel vizuális típusok, könnyebben megtanulják. Örülök, hogy kaptuk ezeket a gépeket."

Egy 7,2 millió forintos pályázat segítségével szerzett be 5 digitális táblát, számítógépeket és feleltető rendszert az iskola. A tanárok az őszi szünetben továbbképzésen ismerkedtek meg az új eszközök használatával. Egy másik, sikeres pályázat révén pedig mintegy 9,5 millió forintot költhettek felújításra: kicserélték a nyílászárókat, a bejárati ajtót, és korszerűsítették a vizesblokkokat. Legutóbb 1978-ban újították fel az épületet, így van még munka bőven.

Fülöp István - igazgató, Általános Iskola, Torony
"A legfontosabb a tető lenne, mert nagy eső után sokszor beázunk....legfontosabb."

Ehhez pályázati lehetőséget keresnek. A közeljövőben szeretnék felújítani a folyosó padlóburkolatát, ehhez 1,5 millió forintot kellene adnia a fenntartónak. Folyik a korszerű világítótestek felszerelése is, ezt egy alapítvány és a szülők anyagi hozzájárulása tette lehetővé.