Hírek

Mindenkire szükség van, ahhoz, hogy Magyarország jobban teljesítsen

2013. június 21., 18:09

Mondta Szombathelyen Balog Zoltán. Az emberi erőforrás miniszter a „Magyarország jobban teljesít” című rendezvényre  látogatott el a vasi megyeszékhelyre.

Mindenkire szükség van, ahhoz, hogy Magyarország jobban teljesítsen

Feladatunk a közjó és az egyéni érvényesülés összekapcsolása – egyebek között erről beszélt Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Szombathelyen. A tárcavezető méltatta Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere újraélesztő programját.

Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter
„Az önök városa, különösen alkalmas arra, hogy a megújuló Magyarország teljesítményéről beszéljünk, hiszen olyan polgármesterük van, aki országos programot indított el, és ezt úgy hívják, hogy újraélesztő program – erre bizony Magyarországnak szüksége van, a szónak a mélyebb értelmében is.”

A miniszter a szombathelyi programon arról is beszélt, hogy mindenkinek a munkájára szükség van, Kiemelte a közfoglalkoztatást, amely elindít a munka világába, és már több mint 300 ezer embert ért el. Közöttük vannak legalább 50 ezren,  akik a magyarországi cigánysághoz tartoznak, és közel 10 ezer olyan 30-40 éves ember, aki életében még soha nem dolgozott.
Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az összefogás erejét hangsúlyozta a rendezvényen.

Puskás Tivadar, polgármester
„Olyan országot kaptunk, amelyben nagy szükség volt az összefogásra, nagy szükség volt a szolidaritásra, s nagy szükség volt arra, hogy az ember, az egyik ember segítsen a másiknak.”

A szombathelyi programon Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter megismételte: a kormány határozott szándéka, hogy tovább folytatja Magyarországon a rezsicsökkentést, október 15-én, a fűtési szezon kezdetén újabb 10 százalékkal fogják mérsékelni az energiaárakat.