Hírek

Minden idők egyik legsikeresebb magyar futónőjét köszöntötték

2012. november 15., 19:00

A római olimpián hetedik helyezést elérő Csókáné Sasvári Gizellát 80. születésnapja alkalmából a Savaria Egyetemi Központban ünnepelték. A Haladás VSE egykori atlétája ma is kiváló egészségnek örvend.

Minden idők egyik legsikeresebb magyar futónőjét köszöntötték

Az 1960-as római olimpián Csókáné Sasvári Gizella a 800 méteres síkfutásban az előkelő hetedik helyen végzett. Magyar női futó sem előtte, sem pedig utána nem jutott be az ötkarikás játékokon a legjobb nyolc közé.

Csókáné Sasvári Gizella
"Vannak akik a sportbarátaim és feljönnek hozzám. Akkor a régi emlékeket előszedjük, az érmeket, az újságokat. Mindig van valami, ami emlékezetet rá. Ezt nem lehet elfelejteni. Egy olimpia az ember életében felejthetetlen."

Csókáné Sasvári Gizella 1963-tól hat éven át  volt a Haladás VSE atlétája, majd egy rövid ideig edzősködött is a zöld-fehér klubnál.  Pályafutása során  800, 1500 és 3000 méteren is nyert magyar bajnoki címet. A 3x800 méteres váltó tagjaként világcsúcstartó is volt.

Vargyas Csaba elnök, Vas Megyei Atlétikai Szövetség
"Amikor Gizi idekerült még én is aktívan atlétizáltam. Ő nagy erőssége volt a megyei atlétikának. Azért is, mert akkor kevés olimpikon futkározott itt a megyében. Mi nagy tisztelettel néztünk rá, mind az utána jövő korosztály."

Az egykori kitűnő atlétát 80. születésnapja alkalmából szombathelyi, zaleegerszegi, nagykanizsai tisztelői köszöntötték a Savaria Egyetemi Központban rendezett ünnepségen. Gizi néni magas kora ellenére is remek egészségnek örvend.