Hírek

Miénk a hét-foci a Főtéren másodszor

2012. szeptember 12., 20:30

A program keretében egy 22X42 méteres műfüves pályát raktak le a vasi megyeszékhely központjában. A pályát, amennyiben nincs rajta hivatalos program, bárki kipróbálhatja.

Miénk a hét-foci a Főtéren másodszor

A héten immár második alkalommal a labdarúgók veszik birtokba a Főteret. Ezt  a sportágat népszerűsíti a szombathelyi sportközpont  kampánya. Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester a megnyitón azt hangsúlyozta, hogy milyen változatos programok váltják egy mást a Főtéren. 

"Egy sportrendezvényen vagyunk, a sportnak adjuk át a Főteret. A tavalyi év után immár második alkalommal. Én azt gondolom, hogy ez a műfüves pálya itt a Főtéren rendkívül jól néz ki. Tényleg jó mellette elmenni és jó látni."

A 22x42 méteres műfüves pályán iskolai csapatok, munkahelyi és baráti közösségek rúgják a labdát, de a sportágat bárki kipróbálhatja itt, aki kedvet érez a labdarúgáshoz.

Németh Zsolt igazgató, Szombathelyi Sportközpont
"Tavaly ősszel olyan sikert aratott ez a labdarúgórendezvény a Főtéren, hogy úgy döntött a szervezőbizottság, hogy az idei évben mindenképpen megpróbáljuk megismételni. A város ebben partner volt. Nagyon sok gyerek mozgott azon a hétvégén a műfüves pályán és olyan élményt kaptak, ami után nagyon sokan elmentek különféle egyesületekbe."

Kedden délután elsőkét az Admiral-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata és az Illés Akadémia NB II-es labdarúgóegyüttese játszott egy hírverő mérkőzést. A találkozó sok nézőt csalogatott a Főtérre.

Horváth Levente vezetőedző, Admiral-Haladás VSE
"Egyértelműen jó dolognak tartom, sőt én annak örülnék a legjobban, ha itt is maradna ez a pálya a Főtéren. Minél több gyerek futballozhatna. Egyértelműen szívesen jöttünk, annak ellenére, hogy hétfőn bajnoki mérkőzésünk volt. De ráfér a fiúkra egy kis felszabadult futball. Meg ezáltal, hogy a labdarúgás népszerűsítve van, a mi népszerűségünk is nő."

A pályán  pénteken délután 14 órától  a lábteniszezők veszik át a főszerepet. Soraikat erősíti majd az olimpiai bajnok Pars Krisztián és a bronzérmes Hatos Gábor. Vasárnapig minden nap 10 és és este hét óra között várja az érdeklődőket a Főtéri műfüves pálya.