Hírek

Mentőöv a Falcónak

2010. június 15., 16:40
Elkészült az a határozattervezet, amelynek segítségével rendezik a Falco kosárlabda klub anyagi helyzetét - jelentette be kedden sajtótájékoztatón a Fidesz. Ezek szerint, ha a képviselők többsége csütörtökön igennel szavaz, akkor 60 millió forintot kap a klub veszteségeinek visszapótlására.
Mentőöv a Falcónak

Gráczer Gyögy, a klub ügyvezetője május 31-én kért segítséget Marton Zsolttól, Lazáry Viktortól és Berényi Tamástól a klub anyagi helyzetének rendezéséhez. A válságstáb azóta tárgyalásokat folytatott a hitelezőkkel, melynek eredményeként sikerült elérni, hogy senki sem indít felszámolási eljárást a klub ellen - mondta Marton Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője, majd hozzátette: voltak, akik elengedték a klub tartozásának felét, de akadtak olyanok is, akik a teljes követelésüktől elálltak. Molnár Miklós 900 ezer, míg a Pannon Sport-Szer Kft. 400 ezer forintról mondott le. Emellett a kistulajdonosok kinyilvánították, mivel nem tudnak részt vállalni az anyagi helyzet rendezésében, ezért 1 forintos jelképes összegért lemondanak tulajdonrészükről a többségi tulajdonos önkormányzat javára.

Lazáry Viktor azt hangsúlyozta, hogy nagyobb figyelmet kell fordítani az utánpótlás nevelésére és célként kell kitűzni, hogy 8-10 év múlva a szombathelyi játékosok legyenek többségben a felnőtt csapatnál. Szerinte a klub hosszú távú biztonságos működéséhez elengedhetetlen, hogy a közgyűlés határozatban nyilvánítsa ki, meg kívánja őrizni az NB I-es csapatot.