Hírek

Mentőbaleset Gencsapátinál

2011. október 25., 23:30

Nem maradnak ellátás nélkül azok, akik mentőt hívnak, bár az utolsó tartalék autóját állítja üzembe a mentőszolgálat a megyében – Erről tájékoztatta híradónkat a régiós orvosigazgató. Tegnap súlyos közlekedési balesetet szenvedett az egyik egységük. Megsérült a személyzet, és a szállított betegek is. Az egyik idős beteg pedig a kórházban életét vesztette.

Mentőbaleset Gencsapátinál

Mentőt mentettek tegnap a 87-es főúton Gencsapáti közelében a mentők. A szolgálat kőszegi egysége két beteget és egyikük hozzátartozóját szállította volna kórházba. Egy kanyar után viszont megcsúszott a nyálkás úton az autó, és a bal oldali árokba csapódott. A gépkocsiban mindenki megsérült, az egyik utas súlyosan, egy másik életveszélyesen. Ő később a kórházban elhunyt. A mentőautó teljesen összetört, a felszerelés viszont nem sérült. A körülményeket nem csak a rendőrség vizsgálja, hanem műszaki szakértő is.

"2 hete volt műszaki vizsgán az autó. A gumi redőzöttsége megfelelő. Az első szemle alapján a műszaki állapota megfelelő volt."

A vizsgálat lezárultáig nem nyúlhatnak az autóhoz, a betegek ellátását viszont biztosítaniuk kell.

Dr. Lórántfy Mária regionális orvosigazgató, OMSZ
A gépkocsi pótlása jelen pillanatban, és ez a mostani helyzetre érvényes, megoldható. Van még olyan tartalék autónk, amelyet be tudunk állítani az összetört helyett.

Ez, az összkerék-meghajtású öreg mentő áll az összetört kőszegi autó helyére. A mentőszolgálat Vas megyében 25 gépkocsival végzi feladatát. Ez a szám évek óta állandó. Most viszont, ha még egy autójuk balesetet szenved, önerőből nem tudják megoldani a pótlását. Az orvosigazgató szerint - ha szükséges - az országos mentőszolgálattól kérnek gépkocsit. Új autókat is várnak. Bár a beszerzés csúszik, az ígéret szerint még idén legalább egy új rohamkocsi áll munkába a megyében.