Hírek

Megújult a Savaria Mozi melletti árkádsor

2011. június 30., 17:44
Elkészült a városközpont funkcióbővítő beruházássorozatának egyik eleme. Az árkád mostantól nem csak kereskedelmi, hanem közösségi térként is működik. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia első üteméhez tartozó projekt 30 %-os uniós támogatással 60 millió forintból valósult meg.
Megújult a Savaria Mozi melletti árkádsor
Az Integrált Városfejlesztési Stratégia keretében közel 1,4 milliárd forintból újul meg a városközpont. A projekt egyik, legkisebb eleme a mozi árkádsora.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Szombathely
Én úgy gondolom, egy kozosségi teret kaptunk ezzel az árkádsorral, és visszakaptuk azokat a kereskedelmi egységeket, amelyek itt voltak régen is.


Az árkádsoron a közösségi tér mellett több mint 160 m2-en 5 üzlethelyiséget is kialakítottak. A  városközpont funkcióbővítő megújításának több eleménél is a Szova Zrt. a beruházó.

Dr. Németh Gábor vezérigazgató, Szova Zrt.
Jelenleg a Szova 3 beruházási elemet valósít meg. Ez a legkisebb. Itt 60 milliós beruházásról beszélünk. A Kőszegi utca felújítása meghaladja a 350 milliót. Ezzel párhuzamosan a Kossuth utca 11. felújítása is 110 millió feletti össze. Ez a legkisebb elem, talán ezért is készül el ez legelőször.


A mozi árkádsorában kialakított fedett közösségi tér a tervek szerint szombat esténként kertmoziként is funkcionál. A vetítés július 2-án „Azok a boldog szombathelyi 70-es évek" címmel a Savaria Filmstúdió filmjeivel indul.