Hírek

Megújult a Puskás Iskola kollégiuma

2011. március 22., 15:53
Pályázati forrásokból, valamint önkormányzati támogatásnak köszönhetően jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a Puskás Tivadar Szakképző Iskola Berzsenyi Dániel Kollégiumában.
Megújult a Puskás Iskola kollégiuma

Kicserélték valamennyi hálószoba ablakait, valamint az első-és második elemleten az elektromos hálózatot is felújították. A beruházás 10 millió forintba került.

1976. szeptemberében nyílt meg a Puskás Iskola kollégiuma. Az eltellt 35 év alatt a fa ablakok elavultak, az elektromos hálózat sem bírta a technikai eszközökkel folyamatosan növekvő igénybevételt. 2009-ben a  földszinti, tavaly pedig az első-és második emeleti elektromos hálózatot újították fel.

"Sokkal több csatlakozó aljzat van minden hálóban. Van televízió illetve internethozzáférés, mind a két oldalon."

A kollégium vezetője elmondta azt is, hogy valamennyi hálóban, összesen 72 szobában a nyílászárókat is kicserélték. Hőszigetelt ablakokat szereltek a régi fa ablakok helyére. A változást a diákok is érzik.

Pintér Ferenc
"Nekem nagyon tetszik az újítás. Nagyon jó. Melegebb van a szobákban, több funkciósak az ablakok. A villamoshálózat felújítása is jó: lámpák újak, több csatlakozó van. Sokkal jobb mint a régi."

Süle Zsolt
"A szobákban melegebb is van. a villamosberendezések is jobbak, több konektor van a szobákban. Lámpák lettek újak. tv, internet is belett vezetve."


Az Oktatásért Közalapítvány pályázatán nyertek pénzt a felújításra 8 millió forintot. Ezt a város 2.5 millió forinttal egészítette ki.

Bakk József - kollégiumvezető
"A diákok éeltminősége javul. Télen, a régi ablakoknál a hálószobákban 15-16 fok volt. A villamoshálózat felújítása kapcsán minden szobában van tv, internet hozzáférés."


A felújítás folytatódna tovább részben a 3-4. emeleti villamoshálózat korszerűsítésével, valamint az északi, bejárati oldalon a nyílászárók cseréjével. Ehhez azonban újabb pályázati forrásokra van szükség.


A Puskás Tivadar Szakképző iskola kiváló kollégistáit jutalmazták hétfőn. A kollégiumban már hagyomány a szorgalmas tanulók elismerése. Most az asztaliteniszesek és a sudoku versenyzők vehettek át különböző értékű vásárlási utalványokat egy ünnepség keretében.