Hírek

Megújul a parkerdei pihenő

2013. július 30., 09:08

Közel 30 millió forintból újítja fel a parkerdei pihenőhelyet a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A beruházás keretében új sportpályákat építenek és kialakítanak egy erdei tanösvényt is, mely a környék madárvilágát mutatja be. 

Megújul a parkerdei pihenő

Évtizedek óta a szombathelyiek egyik kedvelt kiránduló- és pihenőhelye a Parkerdő. A terület állapota azonban az utóbbi években jelentős mértékben leromlott, időszerű a felújítása. 

Pukler Dániel
“Nagyon kellemes egy hely. Sokat szoktunk kijárni a családdal, a barátokkal. Szeretünk itt lenni, mert nagyon nyugodt hely. Igazából ráfér már a pályákra is, a szalonnasütőkre is a felújítás. Egészen szét vannak. Igazából ez már nagyon kellett.”

A Parkerdőt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti fejlesztési program keretében újítja fel. A munkálatok már javában tartanak. 

Mesics Zsuzsanna - kommunikációs munkatárs, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
“A szombathelyi Parkerdő felújítása 28 millió forintba fog kerülni. Ez két ütemben zajlik majd. Az első ütem jelenleg folyik, júliusban kezdődött el. Úgy tervezzük, hogy a második ütem tavasszal kezdődik illevfe befejeződik.”

A közel 30 millió forintos beruházás során szinte az egész Parkerdőt felújítják. Mind az erdős, mind a füves, ligetes  területeket rendbe teszik, átépítik a pihenő- és játszó helyeket.. 

Pernesz Balázs - erdőművelési műszaki vezető, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
“A mostani projekt keretében a sportpályák megújulnak. Az eddigi focipálya mellett lesz egy kosárpálya, egy röplabdapálya, asztaliteniszasztal lesz kihelyezve, illetve lesz egy füves futópálya is. Lesz egy új sporttér, ahol szabadtéri sporteszközök lesznek, a játszótér pedig bővülni fog.”

Teljesen új elemként elkészül az erdei Cinege-tanösvény, mely a környék madárvilágát mutatja be a kirándulóknak. Felújítják a szalonnasütőket, melyekhez új padokat tesznek ki és kialakítanak három új esőbeállót is.