Hírek

Fejlesztés a sárvári Barabás-iskolában

2011. május 11., 10:55
A megyei szakképzés megújítását szolgálja a sárvári Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola felújítása. A Vasi Tiszk sikeres uniós pályázatának segítségével bővítik az intézményt és új eszközöket is vásárolnak. Az iskolába mintegy 30 szombathelyi diák is jár. A tervek szerint
Fejlesztés a sárvári Barabás-iskolában

40 éve épült a sárvári Barabás-iskola. Többek között műszaki területre gépi forgácsolókat, hegesztőket, elektronikai technikusokat képeznek. Az elmúlt években is történtek felújítások, például kicserélték az ablakokat. Egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően most több mint 300 millió forintot fordíthat az iskola fejlesztésekre.
 
Lakatosné Mester Éva - igazgató, Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola, Sárvár
"Aki iskolát épít, az a jövőt építi. Szeretnénk ha a diákjaink jó tudással, ismerettel, igaz emebrként távoznának az épületből."

Ma rakták le a bővítési projekt alapkövét. Holnap már kezdődik is a felújítás, aminek részeként több mint 700 m2-rel bővül az intézmény, új emeletet is építenek. Új mérő-és gyakorlótermek épülnek, valamint informatikai -és nyelvi labort is kialakítanak. Emelett közel 200 millió forintot a gyakorlati oktatást segítő eszközök beszerzésére fordítanak, valamint padokat, székeket, táblákat vásárolnak.

Pintér Róbert - projektmenedzser, Vasi TISZK
"Olyan eszközbeszerzés történik, amellyel a legkorszerűbb eszközöket kapja meg az iskola. Így biztosítva lesz, hogy a munkerőpiac számára a legkorszerűbb ismereteket tudják a diákok elsajátítani."

A tervek szerint szeptember 10-ére fejeződnek be az építési munkák. Az új eszközök, berendezések is megérkeznek erre az időre.