Hírek

Megszűnhet a közoktatási alapítvány

2010. november 23., 16:49
Megszűnhet a közoktatási alapítvány

"Kritika sosem érte a társaságot, probléma nem merült fel."- Kozó József az alapítvány kuratóriumi elnöke sikeresnek értékelte a közel másfél évtizedes munkát, mint mondta, 2010 volt az első év, hogy az alapítvány nem írt ki pályázatot. 2009- ben több mint 12 millió forintot költöttek a kistérségek intézményeire, óvodai nevelésre és pedagógiai innovációra.13 év alatt több mint 800 millió forinttal segítették a közoktatási intézmények nevelő munkáját és fejlesztését.

Kozó József - elnök, Vas Megyei Közoktatási Alapítvány

"Különböző programokat támogattunk, óvodai, iskolai nevelésre gondolok, de a szakképzés is jelentős támogatást kapott."

Az elmúlt 13 évben Szombathely közoktatási intézményei kapták a legnagyobb összeget az alapítványtól. 268 millió forintot fordíthattak eszközökre illetve az oktatási színvonal emelésére az alapítványnak köszönhetően.

Vörösné Budai Mária - irodavezető, Vas Megyei Közoktatási Alapítvány

"Volt olyan év, amikor 160 millióval gazdálkodtunk, ebből 40 milliót szakképzésre, 120 milliót normatív támogatásra fordítottunk."

2000 óta a központi források folyamatosan apadtak. A jövő évi költségvetésből pedig már kimaradt a közoktatási alapítványokat támogató passzus. Tavaly még fizetésért, ám 2010 ben már társadalmi munkában dolgoztak az alapítvány munkatársai a Megyeháza egyik irodájában. Még abban bíznak, hogy egy támogató jelentkezik, ám eddig, nem keresték őket.