Hírek

Megszépült a Meseház Bölcsőde

2011. május 11., 11:09
Végéhez közeledik a Meseház Bölcsőde felújítása és bővítése. A hivatalos átadóra azonban még legalább egy hónapot várni kell. Az intézmény 48, 6 millió forintot nyert uniós pályázaton infrastrukturális fejlesztésre, melyhez a fenntartó önkormányzat 5,4 millió forinttal járult hozzá.
Megszépült a Meseház Bölcsőde

Kívülről már teljesen megújult a Meseház Bölcsőde, hőszigetelt vakolatot és új nyílászárókat kapott az épület. Még a névtáblát is modern, esti fénynél világító táblára cserélték. A korábbi idősek klubja helyén most 24 hellyel, két csoportszobával bővült az intézmény. Ezek már elkészültek, míg két másik szoba felújítása folyamtban van. A munka jelenleg azért áll, mert a korszerűsítés alatt derült ki, hogy ezeken a helyeken még a régi alumínium villanyvezetékek vannak, melyeket rézre kell cserélni. Így újabb közbeszerzési pályázatot kellett kiírni az eszközökre. Nem ez volt az egyetlen gond a felújítás során, volt egy időszak, amikor a fűtési rendszer is leállt, de akkor pár nap alatt megoldódott a probléma. A szülők pozitív hozzáállása nagyon fontos volt ebben az időszakban.

Galambos Józsefné - bölcsődevezető, Meseház Bölcsőde
„Mindenben támogattak bennünket, időben tájékoztatva lettek. A sok munkálat mellett a por, a hang meg minden, úgy tudtuk megoldani a csoportoknak a beosztását hogy zökkenőmentesen menjen, hogy mindig áthelyeztük a kisgyermekeket oda, ahol biztonságosan, nyugalomban és csöndben tudtak tevékenykedni."

A csoportszobák mellett megújultak a vizesblokkok, az öltözők és a főzőkonyha is. Hamarosan új bútorokat, eszközöket kap az intézmény, de új szolgáltatásoknak is helyet ad majd az épület.

Sebestyén Bianka - intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
„Négy új szolgáltatás kerül bevezetésre a 24 férőhely mellett: gyermeknevelési tanácsadás, gyermek-vendégétkeztetés, babamuzsika, illetve játszóházban a bölcsőde szakmai programjához kapcsolódóan csecsemőszínházas programok lesznek, hiszen itt a kiemelt nevelési terület a bábjáték és a bábozás."

A csoportszobákkal együtt az udvar is bővült, így nagyobb területen tudnak játszani a gyerekek. A férőhelybővülés elsősorban a Szentkirályi városrész lakóinak kedvez majd, hiszen ott jelenleg nincs még bölcsőde. Mivel az új felvételi szabályzat szerint csak azok a szülők adhatják bölcsődébe gyermeküket, akik dolgoznak, vagy képzésben vesznek részt várhatóan minden kisgyermeknek tudnak majd helyet biztosítani. A tervek szerint a Meseház Bölcsődébe júliustól jöhetnek az új gyerekek