Hírek

Mégsem lesz karneválkártya

2011. július 19., 10:05
Nem vezetik be idén a kártyás fizetőrendszert a Savaria Történelmi Karneválon - így döntött a kuratórium. A karneválkártya beveztése az elmúlt hetekben nagy port kavart a kézművesek körében, ez azonban önmagában nem indokolta volna a rendszer elhalasztását. Az alapítvány a gazdasági körülményekre hivatkozik.
Mégsem lesz karneválkártya
Így nézett volna ki a kártya, melyet fizetőeszközként lehetett volna használni az idei történelmi karneválon. A tervek készen álltak, mégis úgy döntött ma a kuratórium, hogy elhalasztja a bevezetést. Erről ma sajtóközleményben tájékoztatták Híradónkat. Ebben az áll, hogy mivel a kártyás rendszer bevezetésének feltételei időközben oly módon változtak meg, hogy minden karnevál látogatónak 500,- Ft-ba kerülne a kártya kiváltása, ezért az alapítvány úgy döntött, hogy a rendszer bevezetését elhalasztja. A kuratórium a céljaitól azonban nem tér el a jövőben sem.

Mérei Tamás - kuratóriumi elnök, Savaria Történelmi Karnevál Alapítvány

"A célok azok voltak, hogy a karnevál gazdasági hátterét stabilizáljuk, a jövőjét megalapozzuk. Ezekhez szükséges valamilyen módszer bezetése. A karneválkártya az, a kártyás fizetőrendszer, ami számos más rendezvényen bizonyította, hogy igenis pozitív hatása van és elérhető vele a kívánt cél."

Mivel a kártya bevezetését elhalasztották, az alapítvány más alternatív módszeren gondolkodik. A gazdasági tényezők mellett azonban fontosnak tartják, hogy az idei karneválon is biztosítsák a szombathelyiek és az ide látogató turisták felhőtlen szórakozását.