Hírek

Megnőtt a strandok forgalma a kitartó hőségben

2013. július 19., 18:29

Az utóbbi napokra jellemző hőségben megnőtt a szombathelyi strandok forgalma, de az idei nyár adatai még így is elmaradnak valamelyest a tavalyitól. A tavaszi technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a Tófürdő és a Termálfürdő medencéiben is kellemesebb a fürdőzés.

Megnőtt a strandok forgalma a kitartó hőségben

Évek óta az óriáscsúszda az egyik legfőbb vonzereje a Tófürdőnek.

"Izgalmas, meg nagyon jó, meg vicces."
"A citromsárgát szeretem legjobban, mert gumival kell lecsúszni."

Egy napsütéses, meleg napon átlagosan 1000-1200 vendég vált jegyet a strandra.

Kisörsi Ferenc létesítményvezető
9 órakor nyitunk, de úgy látszik az elmúlt évek tapasztalata alapján, hogy 2 óra után jönnek a fürdőzők, ez hétköznap is meg hétvégén is, valamiért így lakult, a hétvégén, gondolom kicsit lenyújtóznak otthon vagy tényleg meg akarnak bizonyosodni arról, hogy jó idő lesz, de utána szerencsére jönnek.

Újdnság, hogy az idén már napozóágyakat is bérelhetnek a vendégek, akik a medencékben a korábbi években megszokottnál néhány fokkal melegebb vízben fürdőzhetnek. A tavasszal üzembe helyezett hőszivattyúnak köszönhetően a létesítmény üzemeltetése is kevesebbe kerül majd. Az idén a hűvös idő miatt két héttel később tudtak kinyitni, de az emiatt kiesett forgalmat akár már a hétvégén behozhatják. Megérezte a rövidebb szezont a termálfürdő is.

Kántás Zoltán létesítményvezető, Vasivíz Zrt.
A fürdő összes látogatottsága 5 ezer fővel marad el a tavalyihoz képest, természetesen ezt legnagyonobb részben a szezonalitás határozza meg, hogy milyen látogatószámot tudunk majd a záráskor elkönyvelni.

A medencék vizét az idén új technológiával tisztítják, így kevesebb vegyszerre van szükség. Ide változatlanul az idősebbek és a kisgyermekes családok járnak legszívesebben.

Fendrik Tamásné
Ez a kisgyerekenk ideális hely, itt kevesebben is vannak, jól érzi magát.

Polgár Judit
A gyerekeknek pont megfelelő méretűek a medencék, a kicsinek a kicsi, a kicsit nagyobbank meg a termálvizes, és az egész család jól tudja magát érezni, árnyékos helyet is szoktunk találni, és az egész napot el tudjuk tölteni.

Augusztus 10. és 18-a között a junior vízilabda vb idején, amíg az uszoda korlátozott nyitva tartással üzemel, a termálfürdőt kedvezményes jeggyel lehet majd látogatni. A szombathelyi strandok szeptember 1-jéig várják a vendégeket.