Hírek

Megkezdte a felkészülést a Hali

2012. június 18., 17:28

A Haladás Sopron Bank NB I-es labdarúgócsapata mától már a 2012-2013-as bajnoki szezonra készül. A vasi zöld-fehérek nyitó tréningjén 22 futballista vett részt. A Rohonci útiak jövő kedden játsszák le az első edzőmeccsüket, melyen az osztrák Sturm Graz lesz az ellenfelük.

Megkezdte a felkészülést a Hali

Csupán három hetes pihenő után ismét a Rohonci úti stadionban találkoztak a Haladás labdarúgói. Az előző pontvadászatot nyolcadik helyen záró szombathelyi klub játékosai nagy hőségben kezdték meg a felkészülést a következő bajnoki szezonra.

Tóth Péter csapatkapitány, Haladás Sopron Bank
Ez a három hét nagyon gyorsan eltelt. Megmondom őszintén: én nagyon aktívan töltöttem a pihenőt a családommal. Jó volt, de egy kicsit kevés volt. Újra  elkezdjük. Hat hét a felkészülés. A hatodik hétvégén elkezdődik a bajnokság. Ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk az idei évet.

22 futballista vett részt a szezon első edzésen. A zöld-fehérektől négy játékos távozott a nyári szünet alatt, míg hárman extrapihenőt kaptak a válogatottbeli szereplésük miatt. Két új arc is volt a labdarúgók között: a portugál támadó, Silvério Antonio Rios Pinto próbajátékra érkezett a vasiakhoz, Seper Ákosnak pedig egyenlőre nincs klubja, de Artner Tamás engedélyével a Haladással készülhet.

Artner Tamás vezetőedző, Haladás Sopron Bank
Az első hét egy rávezető hét. Napi egy edzéssel készülünk. Az első héten kisebb terhelést kapnak a játékosok, de a második héttől már jönnek az edzőmérkőzések, amik a csúcsterhelést meg fogják adni.

A tervek szerint az edzések mellett sok felkészülési meccset játsszanak majd Artner Tamás tanítványai. Többek között a német 1860 Münchennel és az osztrák Sturm Graz-cal is összemérik a tudásukat. Utóbbival már a jövő kedden összecsapnak Ausztriában.