Hírek

Megkezdte a felkészülést a 2012-2013-as szezonra a Falco-SZOVA KC Szombathely

2012. augusztus 09., 18:15

Bencze Tamás vezetőedző hét játékosnak tartotta meg az első edzést. A csapat szeptemberben lép először pályára a szlovák első ligás Komárom gárdája ellen.

Megkezdte a felkészülést a 2012-2013-as szezonra a Falco-SZOVA KC Szombathely

A szokásoknak megfelelően ezúttal is a szombathelyi Csónakázótó partján kezdte meg a felkészülést az új szezonra a Falco csapata. Hét sárga-fekete játékos láthatóan remek erőben és jó hangulatban rótta a köröket. A nyitófoglalkozást az új páros, azaz Bencze Tamás és Váradi Kornél tartotta.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
"A délelőtti edzések az első három héten kivétel nélkül kint lesznek. Itt első sorban Csónakózótó-körök futása és atlétikai pálya illetve erősítőtermi mozgások vannak napirenden. Délután már az első naptól kezdve labdás edzések vannak."

A játékosok között még nem volt ott a csapatkapitány Kálmán László és az új szerzemény Tomiszlav Ivosev sem. Előbbi a tervek szerint a jövő héten, míg utóbbi szeptemberben csatlakozik a többiekhez. A honosításra váró Braniszlav Jancsikinnel jelenleg még folynak a tárgyalások. Lényeges, hogy a csapat magyar magja együtt maradt, egyedül Szabó Zsolt távozott.

Will Tamás kosárlabdázó, Falco-SZOVA KC
"Remélem, hogy ez pozitív dolog lesz. Én bízok benne. Az edző is maradt, ez egy nagyon fontos dolog. A fiatalok Szöszin kívül is maradtak. Laci ugyanúgy nagy erősítés mint tavaly, mind edzésen, mind meccsen. Szerintem minden adott a jó szerepléshez."

A Falco csapata jó egy hónapon át csak edzésekkel készül az új szezonra. A sárga-feketék előreláthatólag szeptember 13-án lépnek először pályára gyakorló mérkőzésen, melyen az ellenfél a szlovák első osztályban szereplő Komárom gárdája lesz.