Hírek

Megkezdődtek a Birkózó Kadett Világbajnokság küzdelmei

2011. augusztus 23., 19:30

Az Aréna Savaria-ban megrendezett sportesemény első napján a szabadfogású fiú versenyzők léptek szőnyegre 5 súlycsoportban.

Megkezdődtek a Birkózó Kadett Világbajnokság küzdelmei

Az alsóbb súlycsoportokban vereséggel kezdtek a magyar sportolók a szombathelyi korosztályos világbajnokságon. A  Vasi Volán birkózója, Kálmán Balázs viszont  nyerni tudott: Őri Gerzson 58 kilogrammos versenyzője a kanadai Isaac Bernardot verte magabiztosan az első fordulóban.

Őri Gerzson edző, Vasi Volán
Hogy ha már valaki egy ilyen komoly  mezőnyben meccset tud nyerni, az már nagy dolog. Én bízom benne, hogy ez a győztes meccs további jó szereplésre fogja a versenyzőinket sarkalni. Ugyanis ha nem is nyernek, de mindent megtettek, akkor én azt gondolom, hogy maximálisan elégedettek lehetünk velük ebben a korosztályban.

A  szerdai versenynapon  a szabadfogásúak újabb 5 súlycsoportjában rendezik meg a küzdelmeket. Az Aréna Savariába kilátogató nézők többek között a Haladás VSE  két birkózójának, Kiss Marcellnek és Ligeti Richárdnak is szoríthatnak majd.

Kiss Marcell birkózó, Haladás VSE
Sajnos a legtöbb ellenfelet nem ismerem. A két nemzetközi versenyemen akikkel  nagyjából  megismerkedtem, azok közül a legtöbb új. Velük korábban nem is találkoztam. Ezért még nem tudom, hogy milyen is lesz a holnapi nap.

A hat napon át tartó kadett világbajknokságon összesen négy szombathelyi birkózó szerepel majd. A Vasi Volánt képviselő Lukács-Farkas András a zárónapon, azaz vasárnap méretteti majd meg tudását, felkészültségét.