MNB
MNB - 2

Hírek

Megkezdődött az Olad-Simon Napok rendezvénysorozat

2013. április 09., 20:37

A helytörténeti tárlaton a város nevezetességeit mutatják be a diákok munkái, a másik összeállítás pedig a 7. osztályosok csöngei, irodalmi kirándulását dolgozza fel.

Megkezdődött az Olad-Simon Napok rendezvénysorozat

Ünnepi műsorral nyitották meg a programsorozatot.

“Csiribiri-csiribiri..”

Weöres Sándor megzenésített verse is elhangzott a kiállításmegnyitón. Az idei Olad-Simon Napok rendezvényein kitüntetett szerepet kap a költő munkássága.

Takács Imréné-intézményegység-vezető, Simon-iskola
“Ez talán azért is fontos ezen a napon, mert nemcsak a hagyományos rendezvényünket tartottuk meg, hanem szerettünk volna emlékezni Weöres Sándor halálának 100. évfordulójára is, ezért az egész hetünket ennek a szellemében szerveztük meg és minden programunkon valahol, ott lesz Weöres Sándor is.”

A 7. osztályos tanulók irodalmi kiránduláson vettek részt Csöngén, ahol a költő gyerekeskedett. Az ott szerzett tapasztalataikat dolgozza fel a tárlat.

Horváth Annamária-7.a, Simon-iskola
“Nagyon jó élmény volt, sok dolgot tudtam meg, amit eddig nem, ezt nagyon jól  fel tudom majd használni a tanulásban.”

Szabó Dániel-7.b, Simon-iskola
“Csöngei templomban voltunk először, ott megnéztük a templom állapotát, Petőfi Sándor onnan figyelte a titkos szerelmét, Rózát. Utána jártunk Weöres Sándor múzeumában, ahol megfigyelhettük a gyerekkori emlékeit.”

A diákok helytörténeti kiállítást is készítettek, amelyen a szombathelyi nevezetességeket dolgozták fel. A negyedikesek a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, az ötödikesek a Savaria Múzeumban, a hatodikosok az Iseumban, a végzősök pedig a Smidt Múzeumban tettek látogatást. A rendezvény folytatásában előadásokat tartottak a tanulók egymásnak, így cserélték ki élményeiket.