Hírek

Érettségi

2011. május 02., 15:52
Ma megkezdődött az érettségi vizsga. Magyar nyelv és irodalomból írtak a diákok. Idén is két részből ált az érettségi: szövegértés mellett egy témáról bővebben kellett írniuk a diákoknak. A városban csak magyarból 1541-en írásbeliztek, 23-an emelt szinten.
Érettségi

Az Élelmiszeripari iskolában több mint 100-an vizsgáztak magyarból. Reggel 8-tól egészen délig írhattak a diákok.
A középszintű írásbeli két részből állt. A szövegértési részben Nemes Nagy Ágnes :Párbeszéd című írása kapcsán kellett kérdésekre válaszolniuk a diákoknak. A második részben egy Móricz novella elemzése, az Antigoné alapján érvelés vagy Petőfi és Csokonai egy-egy művének összehasonlító elemzése közül választhattak. A Bolyai Iskola diákjai közül többen már fél 12 előtt befejezték az írásbelit.

Lénár Péter
"Szerintem nem voltak nehezek. Az értőolvasás könnyű volt. Novellaelemzést írtam a 2 közül. Meglátjuk milyen lett. Nem lett túl jó, nem lett túl rossz, majd kiderül."
 
Kiss Bence
"Azt választottam amiben úgy éreztem, hogy van esélyem. A novellaelemzést, arra készültem."
 
Az érettségi témáit beszélik meg a diákok a vizsga után az iskola előtt. Azt mondják: nem volt könnyű az idei érettségi.

Böcskei Dóra
"Szerintem a szövegértés kicsit nehéz volt. Voltak nem egyértelmű feladatok, viszont én a novellaelemzést választottam. az remélem, jól sikerült."

A pedagógusok szerint a jelenlegi magyar írásbeli érettségin a diákok több oldalról is bizonyíthatják mit tudnak.

Erős Rozália - magyartanár, NYME-SEK Bolyai János Gyak. Ált. Isk. és Gimn.
"Nemcsak fogalmazási készségüket bizonyíthatják, hanem érvelést, cáfolást és mindazokat az irodalmi és nyelvtani ismereteket, amiket az elmúlt 8 év során az iskolában megtanultak."

Kedden a matematika írásbelivel folytatódik az érettségi vizsga.