Hírek

Megkezdődött a Vas Megyei Lovas Szövetség idei díjugrató versenysorozata

2013. május 23., 18:15

Az első viadalon a várakozásoknak megfelelően remekül teljesített az elmúlt évek egyik legjobb vasi lovasa, Dobrádi György.

Megkezdődött a Vas Megyei Lovas Szövetség idei díjugrató versenysorozata

A Vas Megyei Lovas Szövetség januárban megválasztott új elnöksége  Körmenden rendezte meg  a 2013-as esztendő  B-kategóriás  díjugrató versenysorozatának  első viadalát, melyen roppant népes mezőny állt rajthoz. A Rába-menti kisvárosba Vas, Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyéből is érkeztek sportolók. A  szervezők összesen 85 startot regisztrálhattak.

Gulyás Gábor titkár, Vas Megyei Lovas Szövetség
“Igazából most próbáljuk újjászervezni hosszú idő után itt Vas megyében a lovas életet, a lovas sportot. Január elején volt egy tisztújító közgyűlésünk, ahol egy új elnökség állt fel. Fiatalítottunk is, valamint régi tapasztalt lovasok is vannak az elnökségben.”

A körmendi versenyen indult Dobrádi György is, aki 2011-ben és 2012-ben is az egyik legeredményesebb vasi díjugratónak bizonyult. A bozsoki lovas Peer Gynt nyergében a B3-as nyitott kategória második helyén végzett.

Dobrádi György díjugrató, Dobrádi Lovas Klub
“Semmiképpen sem szeretnék visszacsúszni. Ha lehet, akkor folytatni ezt a sorozatot, amit az előző két évben tudtam teljesíteni. Meg is van hozzá a ló. Remélünk, de a verseny az mindig verseny. Az mindig nyitott, mert az állatba belenézni nem lehet.”

A tervek szerint idén a felnőttek mellett a gyerekek számára is rendeznek majd lovas ügyességi versenyeket. A szervező Vas Megyei Lovas Szövetség elnöksége abban bízik, hogy ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy a térségben növekedjen a sportág népszerűsége.