Hírek

Megkezdődött a Váci hét

2010. december 07., 18:12

Versmondóversennyel kezdődött a Váci Hét. Kéthetes programsorozattal emlékeznek meg a Váci Mihály Általános Iskolában a névadó költőről.

 

Megkezdődött a Váci hét

Anna még alsó tagozatosként kezdett el verseket szavalni. Nagy László a kedvenc költője.

Prokub Anna
"Faluról származik, nagyon szép gondolatokat tud leírni az ottani életről és szép belső gondolatai vannak, amiket érez, és ezt ahogy papírra veti, olyan szépek, hogy ő lett a kedvendcem."


15-en léptek fel a Váci Hét nyitányaként 26. alkalommal megrendezett versmondó versenyen. Szakemberek szerint ma is nagyon fontos, hogy a gyerekek az iskolákban tanuljanak verseket.

Prikazovics Ferenc - a zsűri elnöke
"Meggyőződésem, hogy minden egyes vers, amit a gyerekek elsajátítanak segít nekik abban, hogy felnőtt életükben még gazdagabb, még teljesebb életet éljenek. Ezért fontos verseket tanulni."


Az iskola kéthetes, kulturális programsorozattal emlékezik meg Váci Mihályról.

Németh Gábor - igazgató, Váci Mihály Általános Iskola
"És nem véletlen, hogy a többségét e falak között rendezzük, mert arra akarjuk nevelni a gyerekeket, hogy a számítógépek korában, az írott, nyomtatott költészettel is foglalkozzanak, szeressenek verset olvasni."


A Váci Hét nyitányaként megkoszorúzták az iskola névadójának emlékfalát. A rendezvénysorozat szerdán, az alsó tagozatos diákok számára mesemondóversennyel folytatódik.