Hírek

Megkezdődött a szalagavatók időszaka

2011. január 09., 10:14
A város középiskoláinak többsége nem rendelkezik egy ilyen nagyrendezvény lebonyolításához szükséges teremmel, így egészen február végéig szalagavató dömping van a Művelődési és Sportházban. 12 középiskola végzős diákjai ünnepelnek az intézményben.
Megkezdődött a szalagavatók időszaka

Videós összeállításunkat hétfőn láthatják a szalagavatóról.

Pénteken a Kanizsai Dorottya Gimnázium érettségire készülő tanulói nyitották a sort.


Négy végzős osztály, közel 140 érettségire készülő diák a Kanizsai Dorottya Gimnázium szalagavatóján. Köszöntővel és a szokásoknak megfelelően szalagkitűzéssel indult az ünnepség. Nem maradt el a báli nyitótánc sem, amit a diákok szüleikkel jártak. A 80-as években a gimnázium indította el azt a hagyományt a városban, hogy a szalagavatón a végzősök valamilyen látványos produkciót adnak elő.


Tánccal készülnek január végi szalagavatójukra a Horváth Boldizsár Szakközépiskola tanulói is. November óta tanulják műsoruk koreográfiáját. Hetente kétszer gyakorolnak.


Nyúl Bernadett
"A hagyományokat annyira nem figyeltük. Szerettünk volna modert, színes műsort. Ötletként jött, hogy ismerem a koreográfust. Megkértük, csináljon egy nagyon jó műsort."

A közgazdaság-kereskedelmi marketing szakmacsoportos osztályban többen rendszeresen táncolnak, Szakály Csaba pedig a Joskar-Ola Napokon kiérdemelte a megye hangja címet, így jól haladnak a felkészülésben.


Szakály Csaba
"Mindig szoktam segíteni az osztálytársaimnak, és rendezvényeken is fellépek. Mondhatni kötelességemnek éreztem.

A tánctanárt a diákok fizetik, ahogy a fodrász, az ünnepi ruha és a produkcióhoz szükséges jelmez költsége is a szülőket terheli.


Kissné Süle Henriett - osztályfőnök, Horváth Boldizsár Közgazdasági Szakközépiskola
"A szülők kérésére próbáltunk egy olyan műsort összehozni, ami minél kevesebbe kerül. Korábban voltak olyan osztályok, akik komoly pénzekért kölcsönöztek ruhát, mi ezeket a költségeket próbáltuk leszorítani. Osztálypénzt gyűjtünk minden hónapban, ebből próbáljuk meg finanszírozni ezeket a költségeket."

A terembérlet, a zenekar, és az elhangzó zenék jogdíja iskolánként félmillió forint körüli összeget tesz ki, amit az 1200-1500 forint között mozgó belépőjegyek árából fedeznek az intézmények.