Hírek

Megkezdődött a 83. Ünnepi Könyvhét Szombathelyen

2012. június 07., 18:16

A következő napokban több programmal is az olvasás népszerűsítésére tesznek kísérletet a szervezők. A Fő téri pavilonokban számos új könyvbe belelapozhatnak az érdeklődők, a színpadon pedig koncertek, bemutatók szórakoztatják a látogatókat. Az Ünnepi Könyvhét elsősorban a kortárs magyar irodalom seregszemléje.

Megkezdődött a 83. Ünnepi Könyvhét Szombathelyen

Olvasni jó. Erre nem csak Weöres Sándor írása hívja fel a figyelmet, hanem az ünnepi könyvhét is. A külföldi szerzők mellett több hazai, köztük Vas megyei írók művei is megtalálhatók a Fő téren felállított  pavilonokban. 

Míg korábban inkább a szépirodalmat vásárolták, olvasták az emberek, manapság egyre több fordulnak a szórakoztatóirodalom felé.

Varga Nárcisz, Líra Könyvesbolt
Az elmúlt 10 évben szépirodalom, 80-20%, ez változott 60-40%- Nme is csodálom, hogy az emebrek egy fárasztó nap után nem Trianon érdekli, hacsak nem ez a szakterülete, hanem inkább szórakoztató könyveket vesznek  a kezükbe.

Egy nemrég megjelent felmérés szerint a magyar lakosság fele egyáltalán nem vesz könyvet a kezébe. Nehéz helyzetben vannak a pedagógusok. Tapasztalatok szerint a diákokat nem könnyű rávenni arra, hogy elolvassanak egy-egy könyvet.

Smidéliusz József, magyar tanár
mi lehet megoldás.---elkerülni a vaskosabb regényeket, inkább a novellák felé terelni őket.

Az idei könyvhét egyik első nagyobb, olvasásnépszerűsítő programjára a szökőkútnál került sor. Egyidőben, mintegy 30-an olvastak egy általuk kedvelt könyvből részletet. Az ünnepi rendezvény ideje alatt a Fő téri pavilonoknál több író is dedikálja majd műveit.